Tgrt Haber

İşçiye zam müjdesi! Belediye artışta fark attı, en düşük maaş resmen uçtu

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
16 Mart 2024 01:02 - Güncelleme : 16 Mart 2024 01:06
İşçiye zam müjdesi! Belediye artışta fark attı, en düşük maaş resmen uçtu
Belediye Işçileri, Kadrolu Işçi Maaşı, Toplu Sözleşme

İşçiye müjdeli haber geldi. Belediyelerin maaş zam görüşmelerinde yeni bir mutabakat daha sağlandı. Bu kez iyi haber Seyhan Belediyesi’nden geldi. Toplu sözleşme sonrasında en düşük işçi maaşı 50 bin liraya dayandı.

Belediye işçilerinin zam görüşmelerinden iyi haberler gelmeye devam ediyor. Bir belediye daha zam görüşme sürecini tamamladı. Sağlanan mutabakat sonrasında anlaşmaya varılan rakamlar dudak uçuklattı.

EN DÜŞÜK KADROLU İŞÇİ MAAŞI 50 BİN LİRAYA DAYANDI

Seyhan’da en düşük kadrolu işçi maaşı 47 bin 500 TL oldu. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, belediyede çalışan kadrolu işçiler için tüm imkanları zorlayarak 47 bin 500 lira ücret verme kararı aldıklarını belirtti. Akay, “Emeğin değerini en üstte tutmaya devam edeceğiz” dedi.

TOPLU SÖZLEŞME SÜRECİ TAMAMLANDI

Seyhan halkı ile birlikte yönettikleri ilçenin tüm alanlarında kıymetli emekleri olan taşeron işçilerin kısa bir süre önce ücretlerini 36 bin lira yaptıklarını belirten Akay, “Kadrolu işçilerimizin ücretleri konusunda da DİSK Genel İş 1 Nolu Şube yönetimi ile yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde bütün imkânlarımızı zorladık ve süreçte sona geldik. Aldığımız karar gereğince en düşük kadrolu işçimizin ücretini 47 bin 500 lira olarak belirledik. Hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

TAŞERONDAN SONRA KADROLU İŞÇİ DE ZAMMA KAVUŞTU

Akay konuşmasını şöyle tamamladı, “Emek en yüce değerdir” ilkesine sadık kalan belediyecilik anlayışı ile Seyhan Belediyesi’nin çalışanlarının haklarını her zaman koruduk. İşçimizin rahat bir hayat ortamında çalışmasını sağladığımız gibi, tüm haklarını da kesintisiz veren bir belediye olduk. Taşeron işçilerimizin ardından kadrolu işçilerimizin ücretlerine dair vermiş olduğumuz bu karar ile sevinçlerine ortak olmak da bizleri mutlu ediyor. Aileleri ile birlikte güle güle harcasınlar” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...