Tgrt Haber

İŞKUR duyurdu, Yetenek Kapısı Platformu açıldı! Artık iş arayanlar için danışmanlar devrede!

Editör: İmran Baran / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
02 Ekim 2023 17:03 - Güncelleme : 02 Ekim 2023 17:13
İŞKUR duyurdu, Yetenek Kapısı Platformu açıldı! Artık iş arayanlar için danışmanlar devrede!
işkur,danışmanlık,üniversite,öğrenci,kariyer danışmanlığı,iş arayan girişi,işkur iş ilanları,yetenek kapısı platformu

İŞKUR üniversiteden mezun olan ve öğrenciler için yeni hizmeti devreye aldı. İş arayanlar için meslek danışmanları rehberlik edecek. Gençlerin önünü açmak ve iş gücü piyasası ile etkileşimlerini güçlendirmek için tamamen ücretsiz olarak hizmet verecek kariyer danışmanlığı hizmeti uygulamaya konuldu. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından geliştirilen Yetenek Kapısı Platformu’na tüm öğrenci ve mezunlar başvuru yapabilecek.

İŞKUR, öğrenci ve yeni mezunlar için uygulamaya koyduğu hizmetlere bir yenisini daha ekledi. Tüm öğrenci ile yeni mezunlar için yeteneklerine uygun işleri ulaşılabilir hale getirmek ve iş gücü piyasası ile etkileşimlerini güçlendirmek için yeni platform devreye alındı. 

Üniversitelilerin istihdam edilebilirliklerini desteklemek amacıyla Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından geliştirilen Yetenek Kapısı Platformu açıldı. 

TAMAMEN ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLİYOR

İhlas Haber Ajansı’nın aktardığı bilgiler kapsamında gençlerin kendilerini tanımalarına, kişisel ve mesleki özelliklerini fark etmelerine, meslekler hakkında bilgi edinmelerine ve edindikleri bilgileri bireysel bazda değerlendirerek kendilerine uygun iş ve meslek seçimi konusunda karar vermelerine yardımcı olmak hedefleniyor. Danışmanlar, Yetenek Kapısı üzerinden tüm üniversite öğrencilerine ve mezunlarına ücretsiz hizmet veriyor.

İŞKUR duyurdu, Yetenek Kapısı Platformu açıldı! Artık iş arayanlar için danışmanlar devrede!

YÜZLERCE İŞ VE MESLEK DANIŞMANI, YETENEK KAPISI PLATFORMU’NDA 

Üniversite öğrencilerine kariyer danışmanlığı sağlamak üzere 345 iş ve meslek danışmanı Yetenek Kapısı Platformu’na tanımlandı. Programlar platformun “Kariyer Danışmanlığı Modülü” üzerinden Üniversite Kariyer Merkezleri ile koordineli şekilde erişime açıldı.

İlerleyen günlerde kapsamı genişletilerek devam edeceği belirtilen bu iş birliğiyle danışmanlar, bireysel ve mesleki gelişim açısından kritik öneme sahip kariyer danışmanlığı hizmetini zaman ve mekân gibi sınırlara tabi olmadan sunmaya, 10 yılı aşkın tecrübelerini gençler ile daha etkin ve erişilebilir şekilde paylaşmaya devam edecek.

Bugün itibarıyla 81 ildeki tüm üniversitelerin öğrencileri ve mezunları, Yetenek Kapısı’na kendi internet sitesi adresinden ulaşabilecek ve üniversitelerinde görevlendirilen iş ve meslek danışmanlarından randevu alarak yüz yüze ya da çevrim içi olarak görüşmelerini gerçekleştirebilecek.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...