Tgrt Haber

'900 TL'nin altında alın' diyen İslam Memiş, altında yeni alım seviyesini açıkladı

11 Nisan 2022 14:32 - Güncelleme : 12 Nisan 2022 11:27
'900 TL'nin altında alın' diyen İslam Memiş, altında yeni alım seviyesini açıkladı

Küresel piyasalarda enflasyon, iç piyasada ise bu hafta açıklanacak TMCB faiz kararı etkili… Para ve altın piyasaları haftaya hareketli başladı. Dolar aşağı yönlü hareketler yaparken altın yükselişe geçti. Peki altın yükselişini sürdürecek mi? Dolar düşüşe mi geçti? Borsada risk var mı? Ünlü ekonomist İslam Memiş, altın fiyatında Nisan, Mayıs ve Haziran tahminlerini açıkladı, yeni alım seviyesi tahmininde bulundu.

Para ve altın piyasalarında gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararında… Dolarda düşüş eğilimi, altında ise yükseliş var. Petrol fiyatları ise yükseliş eğiliminde. Peki piyasaları bu hafta neler bekliyor? Merkez’in faiz kararı piyasaları nasıl etkileyecek? Altın yükselecek mi? Dolar düşecek mi? Finans analisti İslam Memiş, TGRT Haber'de yatırımcıları uyardı, altın fiyatı için yeni alım seviyesini paylaştı.

MERKEZ FED'E ODAKLANDI 

İslam Memiş, Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararını görmeden TMCB’nin bir hamle yapmayacağını söyledi. Doların sabit hareket ettiğinin altını çizen Memiş, “Dolarda yükseliş ya da düşüşler göremiyoruz. TCMB, Fed’i görmeden faizlerde bir değişikliğe gideceğini sanmıyorum. Kur atakları gelişirse yıl sonuna kadar TMCB faiz artırımı yapabilir. Bu olasılık her geçen gün artıyor” ifadelerini kullandı. Memiş, Türkiye’nin seçim sürecinde olmasından dolayı dolar tarafında kur ataklarına müsaade etmeyeceğini söyledi.

AY AY ALTININ SEYRİ!

Geçtiğimiz hafta düşüşler yaşayan altının haftanın ilk gününe yükselişle başlamasının nedenlerini açıklayan Memiş, şunları söyledi:

“Küresel piyasalarda enflasyon endişesi var, bu endişe ons altın fiyatlarına yansıdı. Gümüş, platin ve diğer emtialarda enflasyon endişesiyle güne yükselişle başladı. İçeride dolar ve TL kurunun sabit olması altındaki sert yükselişleri engelliyor. Ancak Mayıs’ta 960-980 TL seviyesini görecek. Şu an 900-920 TL aralığı alım fırsatı olarak karşımıza çıkıyor. Önümüzdeki günlerde altın fiyatları daha da artacak. Nisanda hazırlık, Mayısta fırtına yaşanabilir, Haziran’da dış ilişkilere bağlı olarak gelecek sıcak para sayesinde altın pik seviyesinden aşağıya düşüşe başlayacak.”

Memiş, rekorlar kıran borsanın kar satışlarından dolayı 2.200 seviyesini göreceğini belirtti. Yükselişlerin yüzde 1 civarında olduğunu kaydeden Memiş, dikkat etmek gerektiğini vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...