Tgrt Haber

İslam Memiş’ten savaş ortamında 'altın' tavsiye: Arabanı sat ev al

07 Mart 2022 17:24 - Güncelleme : 08 Mart 2022 18:59
Rusya Ukrayna Savaşı devam ederken İslam Memiş ev ve araba fiyatları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali devam ederken yatırımcılar ve vatandaşlar varlıklarını nasıl koruyacaklarını ve birikimlerini neye yatırmaları gerektiğini merak ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş savaş fiyatlamasında yatırımcıların ''Ev mi almalıyım araba mı?'' sorusunu cevapladı. Ev, araba ve arsa fiyatlarının jeopolitik gerginlikten nasıl etkileceği hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Rusya Ukrayna Savaşı devam ederken İslam Memiş ev ve araba fiyatları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Rusya Ukrayna Savaşı nedeniyle döviz ve emtia fiyatlarında sağlıksız hareketlilik devam ediyor. Elinde yüksek maliyetli dolar, euro ve altın bulunan vatandaşlar neye yatırım yapması gerektiğine odaklandı. Peki 2022 yılında ev mi alınır araba mı alınır? Savaş döneminde arsa alınır mı?

SAVAŞ ATEŞİNDE ARABA ALINIR MI?

Aralık ayında yapılan Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat sistemi nedeniyle dolar/TL kurundaki köpük alındı. 18 TL seviyelerinden 13,80 - 14,10 aralığına gerileyen dolar kuruna bağlı olarak araba fiyatı yüzde 10 düştü. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ''Araba fiyatları geri çekiliyor. Satıcılar da köpük fiyatlamanın farkındaydı. Para değerinin karşısında artan değerden değil, üzerine koyulan köpük fiyattan bahsediyorum. Satışlar yok. Çünkü bu ortamda kimse bu paraları arabaya bağlamaz'' ifadelerine yer verdi.

İslam Memiş’ten savaş ortamında 'altın' tavsiye: Arabanı sat ev al

Piyasa Uzmanı, son üç ayda araba satışı yapılmadığını vurgularken ''Yatırımcılar parasını dövize, altına ve dolara bağladı. Vatandaşlar bugün altın alsa dolar alsa veya parasını kripto paraya yatırsa gelecek 3 ayda arabaya yatırdığında daha fazla kar edeceğini biliyor. Bu nedenle araba satışları neredeyse durdu’’ dedi. Araba satışlarındaki düşüşün bir diğer nedeninin ise artan petrol fiyatları olduğuna işaret ederken ‘’İnsanlar artık zevk olsun diye arabasını kullanmıyor’’ yorumunu yaptı. Memiş, ''Aracınızın değeri 1 milyon lira olabilir. Ya sigorta, kasko ve bakım bedellerindeki fahiş artışlar ne olacak? 1 araba 1 ev fiyatına tekabül ediyor. Siz, araç mı alırdınız ev mi? Aylık 2 bin lira gelir mi, aylık 2 bin lira gider mi? Bu ortamda araç alır mıydım? HAYIR'' ifadelerine yer verdi. İslam Memiş emekli olacak vatandaşların ''1 milyon veya 500 binlik aracım var. Aracımı satıp yarı parasını bu hayalime ayırırdım. Önce arsamı ya da evimi alır yavaş yavaş yapardım'' tavsiyesini verdi.

İSLAM MEMİŞ’TEN 1+1 EV ÖNERİSİ: EMLAK FİYATLARI ASLA DÜŞMEZ

Elinde nakit para olan vatandaşların ''Ev fiyatları düşer mi? Ev almalı mıyım?'' sorusunu da cevapladı. İslam Memiş ev fiyatlarının asla düşmeyeceğini ifade ederken ev almak için bekleyen vatandaşları uyardı. Mememiş ‘’Ben emlak fiyatlarının düşeceğini hiç düşünmüyorum aksine yükseleceğini düşünüyorum. Dolarla maliyeti olan bir sektörden bahsediyoruz. Türkiye dışarıdan göç alan bir ülke ve almaya da devam edecek'' sözlerine yer verdi. Bu nedenle 2+1 veya 3+1 daire değil 1+1 daire almanın daha karlı olduğuna işaret etti. Memiş ''Bir tane 3+1 daire alacağına 2 tane 1+1 daire almak daha mantıklı'' dedi. Kira fiyatlarının yükseleceğini ve metropol şehirler başta olmak üzere göç dalgasının devam edeceğine dikkat çekti. Kredilerin ucuz olduğunu da hatırlatan Memiş elinde nakit birikimi olan ve ev almak isteyenlerin gecikmemesi konusunda tavsiyede bulundu.

Memiş ''Parası hazır olan ev almak ve araba almak için beklemesin'' dedi. Ev almak isteyen ancak bankadan faiz nedeniyle kredi çekmeyen vatandaşların akrabadan veya tanıdıktan altınla borç almasının son derece tehlikeli olduğunu ve borcun her sene yüzde 100 artacağını da belirtti. İslam Memiş tüm dünyayı etkisi altına alan enflasyon ve jeopolitik gerginlikte ''Benim tercihim ev alıp kiraya vermek olurdu. İkinci el mütevazi bir araç işimi görür. Şunu hesaplayın. 3 ay önce nakitim ile döviz ve emtia alsaydım ne kadar kazanırdım?'' dedi.

SAVAŞ VE ENFLASYON TOPRAĞIN DEĞERİNİ HATIRLATACAK

Savaş fiyatlaması nedeniyle tedirgin olan yatırımcıların ''Arsa almalı mıyım?'' sorusuna ise İslam Memiş’ten net cevap geldi. Memiş ''Evet kardeşim almalısın. Nereden olursa olsun ekili bir tarım arazi almalısın'' dedi. Piyasa Uzmanı, dünyada enflasyon rakamlarının atmaya devam ettiğine dikkat çekerken elinde yüklü miktarda nakiti olanların yatırım aracı olarak arsa tercih edebileceğini işaret etti. Enflasyon yüksek diye alım yapmaktan çekinen vatandaşları uyaran Memiş ''2022 2023 yılında öyle bir enflasyon olacak ki toprağın değerini insanoğluna bir kez daha hatırlayacak'' dedi.

Memiş, ''Daha kuraklık görmedik, tedarik sorunu yaşamadık ve enflasyonun çarşı pazara yansımasını tam görmedik'' diyerek arsa almak için fiyatların düşmesini bekleyen vatandaşları uyardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...