Tgrt Haber

Gramında 10 lira kar! İslam Memiş altın alırken kar ettirecek tüyoyu verdi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: tgrthaber.com.tr
22 May 2024 10:29 - Güncelleme : 22 May 2024 11:44

Gram altın fiyatları serbest piyasalarda 2 bin 500 TL seviyelerini geride bıraktı. Jeopolitik riskler ve merkez bankalarının alımları altını desteklemeye devam ediyor. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son zamanlarda yatırımcıların gözdesi olan has altın hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Altın fiyatları yukarı  yönlü hareketlerine devam ederken gümüş fiyatları da bu a paralel olarak  yükseldi. Gram altın 2 bin 500 TL'yi geride bırakırken gümüş 32 TL seviyelerindeki seyrine devam ediyor.

Yatırımcı ise bozdururken değer kaybetmeyen has altına rağbet göstermeye başladı. TGRT Haber ekranlarına katılan Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın alacaklara önemli tavsiyeler verdi.

Has altınınla ilgili açıklama yapan Memiş şunları kaydetti: 

GRAMINDAN 10 LİRA KAR EDİLİYOR

 Altın işçiliksiz işlenmemiş olan altınlardır ve kuyumculuk sektörü Türkiye'de bunu kullanır. Fiziki işlemlerinde gram altın dediğimiz paketli altınlar rafineler tarafından üretilen ancak işçilikte olan altınlardır.

O işçilik farkı gramında 10 TL falan oynuyor. Bu yatırımcının kendi tercihidir ama sektörü genel itibariyle has altın dediğimiz altını kullanmaktı.

Gramında 10 lira kar! İslam Memiş altın alırken kar ettirecek tüyoyu verdi - 1. Resim

900 LİRA FARK VAR

İslam Memiş has altını istediğiniz kadar kesebilebildiğini ve yatırımcının bu şekilde satın alabileceğini söyledi. Has altının da gram gibi 24 ayar olduğunu açıklayan Memiş canlı yayında elindeki has altının 72 gram olduğunu ifade ederek fiyatının 180 bin TL olduğunu açıkladı.  

Memiş yaptığı hesaplamayı da açıklayarak "Eğer paketli olarak alsaydınız da 180 bin 900 lira yani 900 lira paketli ile bunun arasında fiyat farkı oluyor" dedi.

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...