Tgrt Haber

İslam Memiş'ten petrol için yeni fiyat! Altın fiyatları artacak mı?

01 Mart 2022 14:40 - Güncelleme : 01 Mart 2022 14:58
İslam Memiş'ten petrol için yeni fiyat! Altın fiyatları artacak mı?

Para ve altın fiyatlarında gözler kulaklar Rusya saldırısında. Altın ve dolar artarken düşüş yaşayan kripto paralarda toparlanma söz konusu. Diğer taraftan savaş nedeniyle gıda fiyatlarında düşüş yaşanıyor. Para ve altın piyasaları uzmanı İslam Memiş, Mart ayında piyasalara yönelik kritik tahminlerde bulundu.

Rusya’nın Ukrayna’ya işgalinin altın ve para piyasaları üzerindeki etkisi devam ediyor. Dolar, Euro, İngiliz Sterlini ve altın fiyatları yükselişini devam ettirirken uzun süredir düşüşler yaşayan kripto paralarda ise toparlanma söz konusu. Rusya'nın Ukrayna'yı işgali para ve altın piyasalarını ne yönde etkilemeye devam edecek? Dolar artacak mı? Altın yükselişini devam ettirecek mi? Rusya’ya yapılan yaptırımlar piyasaları nasıl etkileyecek? Para ve altın piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasaların akıbetini değerlendirdi.

TÜRKİYE İÇİN FIRSATLAR OLABİLİR

Rusya’nın sınır ötesi para ticaretinin gerçekleştiği SWIFT’ten çıkartılmasını değerlendiren Memiş, “Buna karşılık Rusya da bazı kararlar alacaktır. Önümüzdeki haftalarda daha net bir tablo göreceğiz. Rusya ekonomisi ciddi manada bir tahribata uğradı. Rus iş adamları bundan ciddi anlamda rahatsız. Rus halkı tatil yapabilecek mi? Süreç çok hızlı ilerliyor” dedi. İlerleyen zamanlarda Rusya’nın doğalgaz ve petrol konusunda Avrupalı şirketlere maliyetleri arttıracağını kaydeden Memiş, bu durumdan Türkiye’nin de etkileneceğini belirterek şunlar söyledi: “Dış politikada mart ayında ciddi gelişmeler yaşanabilir. Savaş halen devam ediyor. Savaşa mola verme gibi bir politika izlenirse Türkiye için jeopolitik ve ticari anlamda fırsatlar meydana gelebilir” dedi.

GIDADA FİYATLAR DÜŞECEK

Doların 13.80 TL üzerinde olmasının Türkiye’de enflasyonu arttıracağını kaydeden Memiş, mart ayında dış diplomasinin ve Amerikan Merkez Bankası’nın faiz kararının öne çıkacağını söyledi. Mart ayında enflasyonun aşağı yönde çekilmesini beklemediğini kaydeden Memiş, marketlerdeki fiyatların inmesinin nedenlerini şöyle açıkladı: “Rusya’nın savaş süreci fiyatları etkiledi. Rusya’ya ya da Ukrayna’ya giden ürünleri üreticiler ellerinden çıkarmak için iç piyasaya sürdü ve fiyatlar düştü. Gıda fiyatlarında düşüşler bir miktar daha devam edecek” ifadelerini kullandı.

Petrol fiyatlarının bir varilin 120 dolar seviyesini bulabileceğini kaydeden Memiş, akaryakıta zamların gelebileceğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...