Tgrt Haber

İstanbul’da hayal olunca yatırımcıların yeni gözdesi Kırklareli, Eskişehir ve Balıkesir oldu!

26 Aralık 2023 13:07 - Güncelleme : 26 Aralık 2023 13:22
İstanbul’da hayal olunca yatırımcıların yeni gözdesi Kırklareli, Eskişehir ve Balıkesir oldu!
emlak,,gayrimenkul

İstanbul’da ev almak hayal olunca yatırımcı arsaya yöneldi. Özellikle İstanbul’a çevre olan illerde talep patlaması yaşanırken en çok Kırklareli, Eskişehir ve Balıkesir’de arsa satışları yapıldığı öğrenildi.

Her geçen gün daha da yaşanılamaz bir hale gelen ve pahalılıkla dikkat çeken İstanbul’da ev almak hayli zor. Ev almak neredeyse imkansız hale gelirken arsa bulmakta dahi zorluklar yaşanıyor. Hal böyle olunca yatırımcılar da çevre illere yöneldi. TGRT Haber’in derlediği habere göre, yatırımcıların Tekirdağ ve Kocaeli gibi illerdeki talep yoğunluğunun ardından Eskişehir, Balıkesir ve Kırklareli gibi daha yaşanabilir kentlere yatırım yapmaya başladı.

KONUT PİYASASI DURGUN

Faiz oranlarıyla birlikte konut sektöründe durgunluk yaşanıyor. Özellikle fiyatların düşmesi gündemdeyken yatırımcılar çevre illerde arsa alımına başladı. İstanbul'da yatırımcının yeni gözdesi arsa olarak dikkat çekiyor. Yoğun ilgiden dolayı fiyatlarda yaklaşık 10 kat yaşanan artışlar söz konusu. İstanbul'un civar illeri tercih edilirken arsa almak için yakın illerin tercih edildiği görüldü.

KAYA: ARSALARA YOĞUN BİR TALEP VAR

Uzmanlar ise yatırım konusunda titiz davranılması gerektiğini kaydediyor. Tgrthaber.com.tr’ye konuşan gayrimenkul piyasaları uzmanı ve Başakşehir İş İnsanları Derneği (BAŞİDER) Başkanı Ergin Kaya, arsa alımının artmasına vurgu yaptı. Kaya, “Faiz oranlarının yükselmesi ve konut fiyatlarının artmasıyla beraber bankaların yüksek faizli kredileri vatandaşları arsa alımına yönlendirdi. Bu bağlamda son günlerde hisseli tarla ve arsalara yoğun bir talep var. Tekirdağ ve Kırklareli’nden daha çok talep alıyoruz. Talepleri karşılamak için yoğun çaba harcıyoruz. Eskişehir, Balıkesir gibi illerden de talepler geldiği görülüyor” değerlendirmesini yaptı.

İstanbul'a yakın illerde arsa satışında artış yaşanıyor.

ÇEVRE İLLER TALEP GÖRÜYOR

Krediye erişim sıkıntıları ve konut fiyatlarında yaşanan artışlar nedeniyle, İstanbul'da yaşayan vatandaşın bir numaralı yatırım aracı arsa oldu. Yatırımcıların tercih ettiği iller arasında Tekirdağ, Kırklareli, Eskişehir ve Balıkesir gibi iller bulunuyor. İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizamettin Aşa da yatırım yapmak isteyenlerin genellikle ucuz olduğu için tarla vasıflı arsaları tercih ettiğini kaydetti.

Gayrimenkul uzmanları arsa seçimi yapılırken dikkat edilmesi ve titiz davranılması uyarısında bulundu. Ülke genelinde ocak-temmuz döneminde 1 milyon 617 bin 812 adet gayrimenkul el değiştirdi. Bu satışların 675 bin 327'si konut, 942 bin 485'i ise büyük çoğunluğunu arsa ve tarlaların oluşturduğu konut dışı gayrimenkul olarak gerçekleşti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ugur27 Aralık 2023 00:52

ISTANBULUN SANAYISI ÇORLU BOLGESINE YERLESIYOR VE ARSA ALMAKTA FAYDA VAR ASLINDA

Sonraki Haber Yükleniyor...