Tgrt Haber

Japon teknoloji devi iflas etmek üzere... Bilgisayar, televizyon, klimaları Türkiye'de birçok eve giriyor!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Gendai.media.com
31 Temmuz 2023 12:15 - Güncelleme : 01 Ağustos 2023 10:07
Japon teknoloji devi iflas etmek üzere... Bilgisayar, televizyon, klimaları Türkiye'de birçok eve giriyor!
İflas,Toshiba

İflasın eşiğine gelen, Japon teknoloji devi Toshiba'yı satın almayı planlayan ROHM, kurtarma planını duyurdu. Şirket, 300 milyar yen fon hedefiyle bir konsorsiyuma katılacağını duyurdu.

Japonya ekonosinin güçlü lokomotflerinden, dünyaca ünlü teknoloji devi Toshiba, zor günlerden geçiyor. Hızla değişen teknolojik değişimlere ayak uydurmakta zorlanan şirket uzunca bir süredir finansal bir krizin içinde debeleniyordu. Ancak şirket şimdilerde bir yeniden yapılandırma sürecinin başlangıç ​​çizgisinde duruyor.

İLK ÖDEME 50 MİLYAR YEN

Gendai.media.com'un haberine göre, 18 Temmuz'da Toshiba'yı satın almayı planladığını açıklayan yarı güç iletkenleri (buji) üreten ROHM firması, şirketi kurtarma planını da açıkladı. ROHM yetkilileri, toplam 300 milyar yen (yaklaşık 2,1 milyar dolar) katkıda bulunmayı hedefleyen Japan Industrial Partners (JIP) liderliğindeki bir konsorsiyuma katılacağını duyurdu.

Konsorsiyum üyelerinden NGK SPARK PLUG da 19 Ağustos'ta  Toshiba'ya toplam 50 milyar yen katkıda bulunacağını ilan etti.

 

Kaynak: Gendai.media.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Toshiba 31 Temmuz 2023 14:58

Bir zamanlar ne markaydı ne Toshiba

Sonraki Haber Yükleniyor...