Tgrt Haber

Kadınların yeni gelir kapısı! Hobi olarak başladılar, ayda 10 bin lira kazanıyorlar

02 Temmuz 2023 15:20 - Güncelleme : 02 Temmuz 2023 15:31
Kadınların yeni gelir kapısı! Hobi olarak başladılar, ayda 10 bin lira kazanıyorlar
gelir kapısı,kadınlar,hobi,kazanç,el sanatları

El sanatları eğitimi verilen kadınlar hobilerini gelir kapısına dönüştürdü. Geleneksel motifleri ürettikleri ürünlerde kullanan kadınlar hem yaptıklarıyla ev ekonomisine katkı sağlıyor hem de yurt dışına pazarlayarak yörenin tanıtımına katkıda bulunuyor.

Hobileri kadınların yeni gelir kapısı oldu. Elazığ'da el sanatları eğitimi verilen yaklaşık 2 bin ev kadını, yaptıkları ürünlerin satışından sağlanan gelirle ev ekonomilerine katkıda bulunuyor.

PROJE KADINLARA ALTIN BİLEZİK OLDU

Kentte faaliyeti yürüten Kırmızı Montlular İyilik ve Gönüllülük Hareketi Derneği, ev kadınlarının gelir elde etmelerini sağlamak amacıyla "Birlikte Üretip Birlikte Kazanıyoruz Projesi"ni hayata geçirdi.

Proje kapsamında Halk Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla yaklaşık 2 bin ev kadınına el becerilerini geliştirmek için el sanatları eğitimi verildi.

Kadınların yeni gelir kapısı! Hobi olarak başladılar, ayda 10 bin lira kazanıyorlar

ÇEŞİT ÇEŞİT ÜRÜNLER YÖRESEL MOTİFLERLE ÜRETİLİYOR

Kadınlar eğitimin ardından evlerinde, bir kısmı da dernek binasında hediyelik eşya, çanta, kolye, bileklik, yapay çiçek ve makrome işlemesi gibi ürünler ortaya koyuyor.

Ailelerine katkıda bulunmak ve kaliteli zaman geçirmek isteyen kadınlar, yaptıkları el işlerini dernek aracılığıyla satıyor ve aile ekonomisine katkıda bulunuyor.

ÜRÜNLER YURT DIŞINA DA GİDİYOR

Dernek Başkanı Erhan Eğit, AA muhabirine, kadınlara yönelik bir çalışma başlattıklarını, derneğe başvuran kadınların Halk Eğitim Müdürlüğünde el sanatları kursunda aldıkları eğitimle el işi ürünler yaptığını belirtti.

Kadınların yeni gelir kapısı! Hobi olarak başladılar, ayda 10 bin lira kazanıyorlar

Kadınların işini kolaylaştırmak için çeşitli firmalarla anlaştıklarını ifade eden Eğit, şöyle konuştu:

"Projeyle Elazığ'ın tanıtımına da katkı sunuyoruz. Yaptığımız eserlere Elazığ'ın motiflerini de işliyoruz. Bu ürünler ilgili firma aracılığı ile yurt dışına da gidiyor. Proje ile yaklaşık 2 bin kadın evlerinde çalışarak gelir sağlıyor. Ortaya çıkan ürünleri anlaştığımız firmalar ve e-ticaret yoluyla satışını sağlıyoruz."

 

 

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...