Tgrt Haber

Kamuya dev personel alımı! 35 bin hemşire, işçi ve memur istihdam edilecek

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
03 Şubat 2024 16:13 - Güncelleme : 03 Şubat 2024 16:20
Kamuya dev personel alımı! 35 bin hemşire, işçi ve memur istihdam edilecek
personel alımı,sağlık personeli,sağlık bakanlığı,hemşire,işçi alımı,memur,kamu personel alımı,kamu personeli

Sağlık Bakanlığı personel alımı harekete geçti. 35 bin sağlık personeli için süreç bekleniyor. Bakanlığa bağlı hastanelerde binlerce hemşire, işçi ve memur istihdam edilecek.

Sağlık Bakanlığına dev personel alımı gerçekleştirilecek. İzmir’de şehir hastanesi ve bağlantı yollarının açılışı için düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  35 bin personel alımı müjdesini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki ay kamuya 15 bini hemşire olmak üzere 35 bin sağlık personeli daha alıyoruz." ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA ALINACAK KADRO BRANŞ DAĞILIMINI AÇIKLADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerde istihdam edilecek personel için alım süreci ile ilgili açıklama yaptı. X sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin paylaşım da bulunan Bakan Koca "35.000 Kişi. Cumhurbaşkanımız beklenen haberi verdi. Sağlık Bakanlığımıza gelecek ay itibarıyla 15.000’i hemşire, 8.000’i sürekli işçi olmak üzere, çeşitli branşlarda 35.000 yeni çalışma arkadaşı geliyor." dedi.

35 BİN PERSONEL ALIMI İÇİN GÖZLER SAĞLIK BAKANLIĞI’NDA

Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuru işlemleri henüz başlamadı. Sağlık personel alımı için ÖSYM'ye kılavuz detaylarını göndermesiyle birlikte alım süreci başlayacak. Adaylar, KPSS puanına göre tercihte bulunarak sağlık kurumlarına yerleşmeyi bekleyecekler. Kılavuzun Şubat ayının ilk haftası itibariyle ÖSYM tarafından yayımlanması bekleniyor.

 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...