Tgrt Haber

Konut fiyatlarında hızlı yükseliş: 4 yılda 4 kat arttı

15 Kasım 2021 06:29
Konut fiyatlarında hızlı yükseliş: 4 yılda 4 kat arttı
konut,,konut fiyatları,,istanbul,,ekonomi,

İstanbul’da konut fiyatları 2017 yılından bu yana 4 kat arttı. Dört yıl önce 2 bin lira olan metrekare fiyatları 8 bin liraya yükseldi.

İstanbul’da konut fiyatları 2017 yılından bu yana 4 kat arttı. 2017’de 2 bin TL civarında olan metrekare fiyatları 8.000 TL’ye çıktı. The Altays Yönetim Kurulu Başkanı Sakine Altay, son günlerde özellikle İstanbul gibi büyükşehirlerde yerli yatırımcıların yanı sıra yabancı yatırımcıların da toplu sayılarda konut aldığını ifade etti.

ORTALAMA DAİRELER 600 BİN LİRA

Altay “Şu an İstanbul’da ortalama bir daire fiyatı 600 bin TL olarak görünüyor. Tabii bu fiyatlar bölgesine ve yapılan projeye göre farklılıklar gösteriyor. 2018’de 1.700 ile 2.500 TL aralığında olan daire metrekare fiyatları şu sıralar ortalama 7.000-8.000 TL’ye yükselmiş durumda” dedi.

STOKLAR AZALDI

İstanbul genelinde konut satışlarının dikey olarak yüksek bir ivme kazanması sebebiyle daire stoklarının da azaldığına dikkat çeken Altay “Enflasyonun yükselmesiyle birlikte konut üretim sayısındaki düşüş konut fiyatlarındaki artışı tetikleyen unsurların başında geliyor. Bunun yanı sıra yapılan projelerin her geçen gün eskiye göre daha kaliteli ve teknolojik olması da inşaat malzeme maliyetini doğrudan yükselttiği için konut fiyat artışının sebeplerinden biridir diyebiliriz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...