Tgrt Haber

Konut kredisi değer oranı ne kadar oldu? Konut kredisi peşinatı kaldırıldı mı? BDDK açıkladı!

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
24 Haziran 2022 14:35 - Güncelleme : 24 Haziran 2022 14:42
Konut kredisi değer oranı ne kadar oldu? Konut kredisi peşinatı kaldırıldı mı? BDDK açıkladı!
BDDK,konut,kredi

Konut kredilerine ilişkin BDDK’dan son dakika açıklamaları geldi. BDDK konut kredisinde alınan yeni kararları duyurmasının ardından "Konut kredisi değer oranı ne kadar oldu? Konut kredisi peşinat kaldırıldı mı?" soruları gündeme geldi. İşte konut kredilerinde kredi değer oranlarına dair alınan yeni kararlar…

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) konut kredileri için yeni bir düzenlemeye gitti. Son dönemde ev fiyatlarında görülen artış, ev almak isteyenlerin belini bükerken konut piyasalarını canlandırmak adına peş peşe adımlar atılıyor. Son olarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) konut kredilerine ilişkin flaş kararını duyurmasıyla birlikte "Konut kredisi değer oranı ne kadar oldu? Konut kredisi peşinat kaldırıldı mı? Konut kredisi peşinat oranı düştü mü?" sorgulamaları hız kazandı. İşte konut kredilerine dair dikkat çeken açıklamalar...

KONUT KREDİSİ YENİ KREDİ DEĞER ORANLARI NE KADAR OLDU?

BDDK konut kredilerine yönelik alınan yeni kararları duyurdu. Buna göre konut kredisi çekerken istenen konut kredisi peşinatı düşürüldü.

Konut kredisi değer oranı ne kadar oldu? Konut kredisi peşinatı kaldırıldı mı? BDDK açıkladı!

BDDK'dan yapılan açıklamada, "2 milyon TL'nin altındaki konutlar için yüzde 90'a varan kredi kullanılabilecek." ifadeleri yer aldı. Açıklamanın devamında ise şunlar yer aldı;

  • 500 bin TL-2 milyon TL arasında olan konutlar için yüzde90,
  • 2 ila 5 milyon TL arasında olan konutlar için yüzde 70 oranında kredi kullanılabilecek.
  • 5 ila 10 milyon TL arasındaki konular için azami 2,5 milyon TL kredi kullanılabilecek.

 

KREDİ DEĞER ORANI NE DEMEK?

Kredi Değer Oranı, belirli bir varlığın toplam değerine göre kredi miktarının bir oranıdır ve en yaygın olarak, belirli bir varlığa veya ödenmesi gereken marjın halihazırda verilmiş olan kredi miktarını belirlemek için bankalar veya borç verenler tarafından kullanılır.

KONUT KREDİSİ PEŞİNAT KALDIRILDI MI?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) konut kredilerine ilişkin aldığı yeni karara göre, 1. ve 2. el konutlar için konut kredilerinde kredi değer oranı farklılaştı. 2 ile 5 milyon TL arası konutlarda, yüzde 70, 2 milyon TL altındaki konutlarda ise yüzde 90 kredi kullanılacak.

10 MİLYON ÜSTÜ İÇİN KONUT KREDİSİ KALKTI MI?

BDDK'nın açıklamasına göre değeri 10 milyon TL üzeri olan konutlar için kredi imkanı olmayacak.

Konut kredisi değer oranı ne kadar oldu? Konut kredisi peşinatı kaldırıldı mı? BDDK açıkladı!

Daha önce konut kredisi kullanmak için satın alacağınız evin tutarının en az %25'ini peşin olarak vermeniz gerekiyordu.

BDDK NEDİR?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Türkiye'de tasarruf sahiplerinin hak ve menfaatlerini korumak, bankalar ve özel finans kurumlarının piyasa disiplini içerisinde sağlıklı, etkin ve dünya ölçeğinde rekabet edebilir bir yapıda işleyişi için uygun ortamı yaratmak bu sayede ülkenin uzun vadeli büyümesine ve istikrarına katkıda bulunmak amacıyla kurulmuş bir devlet kurumu.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...