Tgrt Haber

Konut kredisinde 'gelire göre faiz' dönemi: Aralık ayında başlayacak, konut sektörü canlanacak

29 Kasım 2022 22:59 - Güncelleme : 30 Kasım 2022 00:20
Konut kredisinde 'gelire göre faiz' dönemi: Aralık ayında başlayacak, konut sektörü canlanacak
konut,kredi

Son dönemin en çok konuşulan konularından konutlarla ilgili vatandaşları sevindiren bir haber geldi. Kiralarda yüzde 25'e kadar zam ve dar gelirliler için uygulamaya konulan 'Sosyal Konut Projesi'nin ardından şimdi de yeni bir çalışma üzerinde çalışıldığı iddia edildi. Buna göre, alt, orta ve üst gelir için üç farklı faiz oranı olacağı ve bu faiz oranlarının 0.69 ile 1.20 arasında olması öngörülüyor. Aralık ayında çıkacağı belirtilen kampanyanın konut sektörünü canlandıracağı ifade ediliyor.

Konut fiyatları ve konut kredisi faizlerinin yükselmesi, Türkiye'de konut fiyatlarında düşüş getirirken hükümetin üzerinde çalıştığı kampanya sektörde heyecana neden oldu.

Ekonomim'de yer alan habere göre, son dönemin en çok konuşulan konuları arasında yer alan konutlarla ilgili vatandaşları sevindiren gelişme için hükümetin kampanya başlatacağı ileri sürüldü. Hazırlanacak kampanyaya ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin 12 Kasım’da müteahhitlerle bir araya gelerek beklentilerini aldığı ve bu doğrultuda bir dizi adım atıldığı belirtildi.

ÜÇ FARKLI SEÇENEK

Aralık ayında çıkması beklenen kampanya kapsamında, kamu bankaları öncülüğünde, kişilere krediye ulaşma imkanı sunulacak. Konut fiyatlarına göre, alt, orta ve yüksek gelir grubu yer alacak. Üç farklı seçeneğin yer alacağı kampanyada, faiz oranlarının yüzde 0,69 ila 1,20 arasında olması bekleniyor. 

Kampanyanın, düşen yerli talebi yeniden artması, sektörün yeni yılın ilk 2-3 ayını hareketli geçirmesi ve inşaat için bekleyen projelerin de başlamasını sağlayacağı ifade ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ismail sami 22 Aralık 2022 13:13

nasil alabiliriz

Ümit16 Aralık 2022 23:19

Bu tarz kampanyalar elbet durgunluğu bitirip piyasayı canlandıracak tır. Ancak ev sahipleri ben adım kadar eminim. Bu kampanya çıktığında otomatikman fiyatları yüzde 50 yüzde 100 üzerine katlar. Nasıl 0.89 ve 0.99 faiz sıfır konuylarda açıklaması yapilir yapılmaz ertesi gün fiyatlar Türkiye'de en az yüzde 40 arttiysa. Yine artar. Bu da evi olmayanlar için çok sıkntili bir durum.

Sonraki Haber Yükleniyor...