Tgrt Haber

Kripto girdabı büyüyor: Bitcoin ve Ethereum dibi gördü

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
13 Haziran 2022 09:59 - Güncelleme : 13 Haziran 2022 10:29
Kripto girdabı büyüyor: Bitcoin ve Ethereum dibi gördü
kripto para

Kripto paralar bir kez daha kayıp verdi. Tahminlerden çok yüksekte gelen ABD enflasyonunun Fed’in şahin adımlarla doların değerini yükselteceği beklentisi piyasada dip etkisine neden oldu. Bitcoin 25 bin dolar seviyelerine, Ethereum 1300 dolar seviyelerine gerileyerek yılın en düşük fiyatlarını oluşturdu.

ABD enflasyonunun tekrar yükselişe geçerek 8,6 ile son 41 yılın zirvesini görmesi etkilerini sürdürüyor. Fed’in olduğundan daha şahin bir pozisyona geçmesine neden olacağı beklentileri piyasaları sarstı.

Yıl sonuna kadar kesintisiz faiz artışının fiyatlanmaya başladığı para piyasalarında 75 baz puanlık faiz artırımı da masada. Barclays analistleri, Fed'in bu haftaki toplantısından 75 baz puanlık bir faiz artış beklediklerini söyledi. Fed 14-15 Haziran tarihlerinde toplantısını yapacak, ardından başkan Jerome Powell yönelndirme konuşmasını yapacak.

Dolar endeksinin tekrar yükselişe geçerek son 1 ayın en yüksek seviyelerine gelmesi ve ons altının da 9 mayıs seviyelerine kadar hızla yükselmesi riskli varlıklardan çıkışı gösterdi.

Bitcoin‘in 28 bin doların altına gerileme hareketi, piyasada, 24 saat içinde 520 milyon dolardan fazla tasfiye getirdi.

BU KEZ KRİPTONUN FİŞİNİ CELSIUS ÇEKTİ

Yeniden 25 bin doların altına inen Bitcoin’in yanında birçok kripto para biriminde çift haneli düşüşler görüldü.

İlk 100 kripto para birimi içinde AVAX gibi büyük kripto paralarda da yüzde 13’ten fazla geri çekilme kaydedildi. Yeni haftada coin’lerdeki sert düşüşe ABD’li kripto firması Celsius’un faktör olduğu değerlendiriliyor. Kripto para kredi şirketi, piyasalar düşerken tüm transferleri ve para çekme işlemlerini duraklattı.

Celsius şirketi, bir duyuru yayımlayarak tüm para çekme, swap ve transfer işlemlerinin askıya alındığını bildirdi. Gerekçe olarak “Maliyetleri korumak için adımlar atarken, likiditeyi ve operasyonları istikrara kavuşturmak için bu gerekli eylemi yapıyoruz" denildi.

Celsius Network’un token’ı CEL, son 24 saat içinde yüzde 50’den fazla düşüş gördü.

CANLI KRİPTO PARA FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...