Tgrt Haber

Kripto parada Fed yangını: Bitcoin ve Ethereum'da kayıplar derinleşti

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: Anadolu Ajansı
15 Haziran 2022 11:47 - Güncelleme : 15 Haziran 2022 12:22
Kripto parada Fed yangını: Bitcoin ve Ethereum'da kayıplar derinleşti
kripto

Düşüşteki Bitcoin 20 bin dolar bandıyla Aralık 2020'den bu yana en düşük seviyede. Neredeyse tüm piyasaları etkisi altına alan Fed’den gelecek faiz kararı öncesinde kripto paralarda kayıp devam ediyor.

Kripto para piyasası Mart ayının ilk günlerinden itibaren başlattığı düşüş trendinde devam ediyor. Bitcoin 20 bin 300 dolarlara kadar gerilerken Ethereum 1.045 dolara kadar düştü.

Kripto paralarla aralarında korelasyon olduğu kabul edilen New York borsalarında dün S&P 500 endeksi yüzde 0,38 ve Dow Jones endeksi yüzde 0,50 değer kaybederken, Nasdaq endeksi Fed’in cinnet etkisinden çıkma emaresi göstererek yüzde 0,18 yükseldi. ABD'de endeks vadeli işlem kontratları yeni güne ise sınırlı yükselişle başladı.

Tüm dünyada Fed’in 75 baz puan faiz artırabileceğinin fiyatlanması en büyük tehdidi riskli varlık piyasalarında oluşturuyor.

Son düşüşlerle kripto para değerleri toplamı Ocak 2021'den bu yana ilk kez 1 trilyon doların altına düştü. Coin’lerin neredeyse tümünü kapsayan düşüş, Fed'in faiz kararıyla birlikte başkan Powell'ın yapacağı konuşmaya odaklandı.

Yılın en kritik Fed toplantısı öncesi ECB de acil toplantı kararı alırken merkez bankalarının tümü baskı altında. Japonya Merkez Bankası yükselen küresel faiz oranları ve tahvil getirilerinin yeniden oluşturulması sonucu getiri eğrisini kontrol altında tutmak için tahvil alımlarını genişletiyor.

CANLI KRİPTO PARA FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...