Tgrt Haber

Almanya’dan açıklama geldi: Kuzey Akım 1’de doğal gaz akışı yeniden başladı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
21 Temmuz 2022 09:34 - Güncelleme : 21 Temmuz 2022 09:47
Almanya’dan açıklama geldi: Kuzey Akım 1’de doğal gaz akışı yeniden başladı
Kuzey Akım 1

Rus gazını Almanya’ya taşıyan Kuzey Akım 1’de yapılan bakım çalışmaları tamamlandı ve hattan yeniden doğal gaz akışı başladı. Doğal gaz fiyatları bu haber sonrasında düşüşe geçti.

Rusya’dan Almanya’ya uzanan en büyük boru hattı doğal gaz akışı yeniden başladı. Almanya tarafından yapılan açıklamada Kuzey Akım 1 boru hattı, Baltık Denizi altında Rusya'dan Almanya'ya yılda 55 milyar metreküp gaz taşıyor.

PLANLANAN ŞEKİLDE TAMAMLANDI

Piyasalar ve şirketler, Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle boru hattının kapalı kaldığı sürenin uzatılabileceğinden endişe ediyordu ancak söz konusu boru hattının bakımı planlanan sürede tamamlandı.

48 MİLYON METREKÜP DOĞAL GAZ VERİLDİ

Bugün akışın başladığı ilk saatte sisteme 48 milyon metreküp doğal gaz verildi. Günde 160 milyon metretküplük kapasiteye sahip boru hattı bakımdan önce 60-65 milyon metreküp gaz iletiyordu. Bugün gün içinde akışın 65 milyon metreküpe ulaşması öngörülüyor.

Almanya’dan açıklama geldi: Kuzey Akım 1’de doğal gaz akışı yeniden başladı

GAZ FİYATLARI DÜŞTÜ

Rus gazını Baltık Denizi'nden Almanya'ya taşıyan Kuzey Akım 1 boru hattından gaz akışının başlamasıyla doğal gaz fiyatları düşüşe geçti. Avrupa'da derinliği en fazla olan Hollanda merkezli sanal doğal gaz ticaret noktası TTF'de işlem gören ağustos vadeli gaz kontrat fiyatı, dün megavatsaat başına 155 avrodan kapanmıştı.

RUSYA GÜVENİLİR BİR TEDARİKÇİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Diğer taraftan Batılı ülkeler, dünyanın en büyük doğalgaz ihracatçısı ve ikinci en büyük ham petrol tedarikçisi olan Rusya'yı enerji kaynaklarını Ukrayna’ya açtığı savaş esnasında şantaj aracı olarak kullanmakla suçladı. Rusya, güvenilir bir enerji tedarikçisi olduğunu söyleyerek suçlamaları reddetti. Ayrıca, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Gazprom'un doğal gaz sevkiyatını ihtiyaç olduğu kadar artırmaya hazır olduğunu belirterek, daha önce Kuzey Akım 2'nin kullanılmasını önerdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...