Tgrt Haber

Mehmet Şimşek duyurdu! Vatandaşlara ikramiye yolda 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
23 May 2024 18:56 - Güncelleme : 23 May 2024 19:00
Mehmet Şimşek duyurdu! Vatandaşlara ikramiye yolda 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda vergi kayıp ve kaçakla mücadelede yeni adımları duyurdu. Bakan Şimşek, vatandaşların vergi kaçakçılığına karşı ihbarda bulunmalarına karşın ikramiye alacaklarını belirtti. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in göreve geldikten sonra başlattığı vergi kaçakçılığıyla mücadelesi sürüyor. Sosyal medya platformu X'ten paylaşım yapan Şimşek, duyarlı vatandaşların ihbarına karşılık ihbar ikramiyesi alacağını açıkladı. 

Mehmet Şimşek duyurdu! Vatandaşlara ikramiye yolda  - 1. Resim

YÜZDE 10'U VATANDAŞIN

Bakan Şimşek, ihbarlara yönelik yapılacak vergi incelemeleri sonucunda, ihbarda verilen bilgilere istinaden tespit edilen vergi ve vergi kaybı cezasının yüzde 10’u oranında ihbar ikramiyesi ödeneceğini de ifade etti. 

Mehmet Şimşek duyurdu! Vatandaşlara ikramiye yolda  - 2. Resim

Yeni düzenlemeyle birlikte, vatandaşların vergi kaçakçılığı ihbarlarında bulunma süreçlerinin hızlanması ve teşvik edilmesi amaçlanıyor. Bu sayede vergi kaçakçılığının önüne geçilerek, kamu kaynaklarının etkin şekilde kullanılması hedefleniyor. 

İHBAR NEREDEN YAPILIR?

Ek olarak; BİP Vergi İhbarı Servisi, X ve Instagram İhbar Hesapları (“gibihbar” üzerinden DM-Direkt Mesaj yoluyla) ve WhatsApp İhbar Hattı (0 552 189 0 189) hizmete açıldı.

İhbarlar, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi internet sayfası (gib.gov.tr), Dijital Vergi Dairesi (dijital.gib.gov.tr), GİB Mobil ve Vergi İletişim Merkezi’nden (189) de yapılabiliyor.

Mehmet Şimşek duyurdu! Vatandaşlara ikramiye yolda  - 3. Resim

İHBAR EDİLEBİLECEK KONULAR...

Gelir İdaresi Başkanlığı'na göre ihbar edilebilecek konular ise şu şekilde:

  • Düşük KDV oranı uygulanması
  • IBAN/PTT çeki yolu ile ödeme talep edilmesi
  • Fiş/fatura verilmemesi
  • Başka işletmenin POS cihazının kullanılması
  • Mükellefiyet kaydının olmaması
  • Sahte/yanıltıcı belge düzenlenmesi veya kullanılması
  • Personel ücretinin elden ödenmesi
  • Kira gelirinin beyan edilmemesi
  • Tapu harcının eksik ödenmesi
  • Kaçak ürün satışının yapılması

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...