Tgrt Haber

Merkez Bankası'ndan yeni karar! KKM süresi değişti

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
10 Ocak 2023 12:03 - Güncelleme : 10 Ocak 2023 12:09
Merkez Bankası'ndan yeni karar! KKM süresi değişti
kkm,türk lirası

Merkez Bankası’ndan liralaşma adımlarını sıklaştıracak hamle geldi. Şirketlerin döviz tevdiat ve katılım fonu hesaplarının TL'ye dönüşümü uygulamasında, hesabın bankada bulunma zamanına yönelik son tarih 30 Eylül 2022'den 31 Aralık 2022'ye uzatıldı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan TL mevduat ve katılım hesaplarına dönüşümün desteklenmesi hakkında Merkez Bankası tebliğinde değişiklik yapan düzenleme yürürlüğe girdi.

İLK BAŞVURU TARİHİ SÜRESİ UZATILDI

Yapılan değişiklik kapsamında yurt içi yerleşik tüzel kişilerin döviz mevduat ve katılım fonlarında yönelik kur korumalı mevduat hesaplarının (KKM) 30 Eylül tarihine kadar açılmış olması şartı 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzatıldı. 

Program kapsamında tüzel kişilerin 31 Aralık 2021 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında bankalarda bulunan dolar, euro ve sterlin cinsinden döviz tevdiat katılım fonu hesabı bakiyeleri, hesap sahibinin talep etmesi halinde dönüşüm kuru üzerinden TL'ye çevrilerek KKM'ye dahil edilebilecek.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...