Tgrt Haber

MHP’den asgari ücrete ek zam müjdesi: Cumhurbaşkanı ile görüştük, Temmuz’da gelecek

28 Mart 2022 21:30 - Güncelleme : 23 Nisan 2022 23:07
MHP’den asgari ücrete ek zam müjdesi: Cumhurbaşkanı ile görüştük, Temmuz’da gelecek

Enflasyonun yükselmesiyle ortaya çıkan hayat pahalılığının ardından asgari ücrette ara zam beklentisi oluşurken, hükümetten gelen peş peşe olumlu sinyaller zam beklentisini daha da artırdı. Milyonlarca asgari ücretli çalışan, yıl içinde maaşlarına ek zam gelip gelmeyeceğini merak ederken Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP'den vatandaşları umutlandıracak açıklama geldi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü belirten MHP Milletvekili Saffet Sancaklı, asgari ücrete ara zam için tarih verdi. Peki 2022'de asgari ücrete ek zam gelecek mi? Emekliye temmuz ayında zam yapılacak mı? İşte detaylar...

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın "Biz asgari ücretli vatandaşımızı enflasyona, maliyetlere ezdirmeyeceğiz. Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız" şeklindeki açıklamalarıyla beklentileri artıran asgari ücrete ara zamla ilgili Beştepe'den de zam sinyali gelmiş; Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi ve eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Gerekirse Türkiye’de yıl ortasında asgari ücrete bir daha bakılmalı" ifadelerini kullanmıştı.

Her ne kadar geçen hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Tartışmayı anlamlı bulmuyorum, çok önemli artış yaptık" diyerek tartışmalara noktayı koysa da, Cumhur İttifakı'nın ortağı Milliyetçi Hareket Partisi'nden zam beklentisini yeniden alevlendirecek mesajlar geldi.

Kocaeli Gazetesi'nin haberine göre; MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, partililerle bir araya geldiği etkinlikte hem asgari ücrete hem de emekli maaşlarına zam geleceğini söyledi.

"TEMMUZDA ZAM GELECEK"

Asgari ücretle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'la konuştuğunu söyleyen Sancaklı şöyle konuştu:

"İnşallah Temmuz ayı ile birlikte asgari ücretten tutun da emeklilerimize kadar birçok çalışan ve emeklilerimizin maaşlarına zam yapılacak. Çiftçilerimizin kredilerinde kolaylık sağlanacak. Halkımızın yanında olmaya devam edecek olan Cumhur İttifakı bunu her alanda göstermeye devam edecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız 15 gün önce imzaladığı kararname ile çiftçilerimizin borçlarının yüzde 75'ini devletimizin ödeyeceğini ilan etti. Temmuz ayında da maaşlara zam gelecektir."

CUMHURBAŞKANI AÇIK KAPI BIRAKMIŞTI

NATO Zirvesi için gittiği Brüksel dönüşü asgari ücretle ilgili uçakta gazetecilere konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sendikalarla görüşmeler neticesinde yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde kesinlikle vatandaşımızdan, işçimizden esirgemeyiz" demişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...