Tgrt Haber

Motorin fiyatlarına büyük zam! Akaryakıtta son durum ne? 19 Nisan güncel benzin ve mazot fiyatı

19 Nisan 2022 09:00 - Güncelleme : 19 Nisan 2022 09:23
Motorin fiyatlarına büyük zam! Akaryakıtta son durum ne? 19 Nisan güncel benzin ve mazot fiyatı

"Benzin ve mazot fiyatlarına zam mı geldi? Akaryakıt fiyatları ne kadar oldu?" soruları gün geçmiyor ki gündemde olmasın. Brent petrol fiyatında yaşanan düşüş kısa sürdü ve cuma günü 110 doların üzerine çıktı. Motorine haftasonu yeniden zam geldi. "Motorin ne kadar oldu? Benzin ve LPG’ye zam var mı?" soruları yeniden en çok aratılanlar arasında yerini aldı. İşte 19 Nisan güncel akaryakıt, benzin ve mazot fiyatı...

Motorin ve benzin fiyatlarını yakından takip eden araç sahiplerine bir üzücü haber daha geldi. Yapılan zamlardan beli bükülen araç sahipleri ve çiftçilerin geçtiğimiz hafta yapılan indirimler bir nebze yüzünü güldürmüştü. Akaryakıt fiyatlarının biraz daha düşmesi beklenirken sanılanın aksine yeni zamlar göründü. Cuma günü gece yarısı motorine zam yapılınca vatandaşın gözü bir kez daha güncel akaryakıt fiyatlarına çevrildi. Peki motorine ne kadar zam geldi? Benzin ve LPG’ye zam var mı? 19 Nisan akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıtta son durum ne? İşte 19 Nisan güncel benzin ve mazot fiyatları

MOTORİNDE BÜYÜK ZAM: MOTORİNE NE KADAR ZAM GELDİ?

Sektör temsilcileri tarafından motorine zam beklentisi gerçekleşti ve mazot litre fiyatı cumartesi günü itibarıyla yeniden yükseldi.

Brent petrolde varil fiyatı 98 dolara kadar düşüş yaşanmıştı. Brent petroldeki bu düşüş akaryakıt piyasasına da olumlu yansımış, benzin ve motorinde fiyatlarda indirime gidilmesine neden olmuştu. Nisan ayı içerisinde motorin ve benzin fiyatlarındaki bu düşüş sevince neden olurken küresel piyasalara göre brent petrol fiyatlarının 111 dolar seviyesinde işlem görmesiyle birlikte motorin fiyatlarına zam geleceği konuşulmaya başlanmıştı.

Beklenen zam gerçekleşti ve 15 Nisan Cuma gecesi, 16 Nisan Cumartesi geçerli olmak üzere motorin fiyatlarına 1,79 lira zam geldi.

MOTORİN FİYATLARI GÜNCEL

Güncel piyasalara göre dün gece yarısı gelen zamla birlikte 19 Nisan Salı günü motorinin litresi;

  • İstanbul'da ortalama 20,24 liradan 22,03 liraya,
  • Ankara'da 20,32 liradan 22,11 liraya,
  • İzmir'de ise 20,32 liradan 22,12 liraya çıktı.

 

BENZİNE ZAM GELDİ Mİ? GÜNCEL BENZİN FİYATLARI

Güncel piyasalara göre 19 Nisan benzinin litresi;

  • İstanbul'da ortalama 19,01 liradan,
  • Ankara'da 19,10 liradan,
  • İzmir'de ise 19,12 liradan satışa sunuluyor.

 

LPG’YE ZAM VAR MI? GÜNCEL LPG OTOGAZ LİTRE FİYATI

Güncel piyasalara göre 19 Nisan LPG otogazın litresi;

  • İstanbul'da ortalama 11,67 liradan,
  • Ankara'da 11,83 liradan,
  • İzmir'de ise 11,66 liradan satışa sunuluyor.

MARTTA ZAM ŞAMPİYONU OLDU

TÜİK Mart ayı enflasyon verilerini açıkladı. Bu verilere göre Mart'ta en fazla fiyat artışı motorinde görüldü. Mart ayının zam şampiyonu olan motorinin fiyat artışı yüzde 32.67 oldu. Mart ayının zam rekortmeni motorini yüzde 24.41 ile benzin takip etti. Rusya'nın önemli motorin üreticilerinden birisi olması sebebiyle motorindeki fiyat artışı Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'de de benzinden fazla yükseldi. Bu sebeple motorin ve benzin arasındaki makas açıldı. Motorinin litresi 21.23 liraya satışa sunulurken benzinin litresi 19 lira oldu. Motorin fiyatı yılın ilk 3 ayında, martın son haftasındaki 23.59 liralık zirvesinden gerilemesine rağmen yüzde 66 yükseldi.

EPGİS FİYAT PAYLAŞIMINI DURDURDU

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Yılmaz, bir çağrı yaptı ve bunun üzerine akaryakıt sektörünün dağıtım ve bayii dernek temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantı geçtiğimiz günlerde yapıldı.

Akaryakıt sektörünün temsilcilerinin katılarak gerçekleşen toplantı sonrasında yapılan açıklamada 'tavan fiyat' uygulamasının yeniden gündeme gelebileceği belirtildi. Rusya-Ukrayna savaşının patlak vermesi ile petrol fiyatlarında yaşanan yükseliş akaryakıta zam olarak yansımış, EPDK ve Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) arasında tartışmanın fitilini ateşlemişti.Karşılıklı açıklamaların ardından, EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunulmuş, EPGİS de sosyal medya üzerinden yaptığı akaryakıt fiyatı duyurularına ara vermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...