Tgrt Haber

Son dakika: OPEC grubu günlük petrol üretimini 2 milyon varil azaltma kararı aldı

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
05 Ekim 2022 19:58 - Güncelleme : 05 Ekim 2022 22:39
Son dakika: OPEC grubu günlük petrol üretimini 2 milyon varil azaltma kararı aldı
petrol,varil,akaryakıt,zam

Son dakika haberi: OPEC grubu, kasım ayından itibaren günlük petrol üretimini 2 milyon varil azaltma kararı aldı. Bu kararın ardından brent petrol fiyatı yükselişe geçti. Beyaz Saray ise karara tepki göstererek, ABD Başkanı Joe Biden'ın hayal kırıklığına uğradığını açıkladı.

OPEC, ve OPEC+ bugün gerçekleştirilen toplantıda Kasım ayına ilişkin üretim planını belirledi. OPEC+ ülkeleri, günlük petrol üretimini azaltacaklarını duyurdu.

KASIM’DAN İTİBAREN 2 MİLYON VARİL AZALTILACAK

OPEC'ten yapılan yazılı açıklamada, Kasım 2022'den itibaren geçerli olmak koşuluyla günlük petrol üretiminin 2 milyon varil azaltıldığı bildirildi.

Açıklamada,  OPEC ve OPEC dışı ülkelerin 19'uncu toplantısında alınan kararların sürdürüleceği belirtilerek, Covid-19 salgını öncesi olduğu gibi OPEC+ grubu bakanlar toplantısının her 6 ayda bir yapılacağı ifade edildi.

OPEC, OPEC+ ve petrol bakanlarının katılacağı bir sonraki toplantı 4 Aralık'ta yapılacak

BRENT PETROLDE ARTIŞ

Alınan kararın ardından brent petrol fiyatı, artarak 93 doların üzerine çıktı. OPEC+'nın bu kararı ile halihazırda sıkışık olan piyasada arz daha da azalmış olacak. ABD ve diğer başlıca tüketiciler üretim artırma baskısı yapıyordu.

Grup, son toplantısında ekim ayı için günlük 100 bin varillik üretim kesintisi kararlaştırmıştı.

BEYAZ SARAY'DAN TEPKİ: BIDEN HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın OPEC+ kararından dolayı hayal kırıklığına uğradığını açıkladı.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ve Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörü Brian Deese, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, "Başkan Biden, küresel ekonomi, Putin'in Ukrayna işgalinin olumsuz etkileriyle mücadele ederken, OPEC+ grubunun üretimi azaltmaya yönelik basiretsiz kararından dolayı hayal kırıklığına uğramıştır." ifadesine yer verildi.

Şu zamanda global enerji kaynaklarının hayati önemde olduğuna işaret edilen açıklamada, söz konusu kararın halihazırda artan enerji fiyatlarından dolayı zorluklar yaşayan düşük ve orta gelirli ülkeler arasında olumsuz etkileri olacağına dikkat çekildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Uğur Güneş 5 Ekim 2022 21:30

Bizim gibi ülkelerin yapabilecek bir şeyleri yok ....ne yazıkki ellerimiz kollarımız bağlı..

Sonraki Haber Yükleniyor...