Tgrt Haber

Oto piyasasında bir rekor daha! Benzinli ve SUV otomobile rağbet arttı

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: Anadolu Ajansı
02 Şubat 2024 14:48 - Güncelleme : 02 Şubat 2024 14:58
Oto piyasasında bir rekor daha! Benzinli ve SUV otomobile rağbet arttı
otomobil,suv,araç satışı

2023 yılını rekorlarla kapatan otomotiv sektörü, 2024’e de hızlı girdi. Otomobil ve hafif ticari araç pazarı 2024 yılı ocak ayında yüzde 56,6 oranında arttı. Böylece satışlarda ocak ayı rekoru kırıldı.

Otomotiv Distribütörleri Derneği, 2024 yılının ocak ayı verilerini açıkladı. Bu veriler ışığında, Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarının yeni yıla hızlığı gördüğü görüldü.

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDEN OCAK REKORU

Buna göre, Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, Ocak’ta bir önceki aya göre yüzde 56,6 oranında arttı. Toplam satış 79 bin 701 adet olarak gerçekleşti. Böylelikle otomotivde ocak ayı rekoru kaydedildi.

Oto piyasasında bir rekor daha! Benzinli ve SUV otomobile rağbet arttı - 1. Resim

EN ÇOK SUV’LAR TERCİH EDİLDİ

Gövde tiplerine göre değerlendirildiğinde ise en çok tercih edilen yüzde 52,6 pay ile SUV otomobiller oldu. Onu, yüzde 30,3 pay ile Sedan, yüzde 15,3 pay ile hatcbag otomobiller takip etti.

Oto piyasasında bir rekor daha! Benzinli ve SUV otomobile rağbet arttı - 2. Resim

BENZİNLİ OTOMOBİL SATIŞI ARTTI

Motor tipine göre bakıldığında ise en çok pay benzinli otomobillerin oldu. Benzinli otomobil satışları yüzde 64,4 , hibrit otomobil satışları yüzde 16, dizel otomobil satışları yüzde 12,6 , elektrikli otomobil satışları yüzde 6,2 ve otogazlı otomobil satışları yüzde 0,8 pay aldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...