Tgrt Haber

Petrolü İran korkusu sardı, fiyatlar tavan yaptı: Motorin yeniden 40 liraya dayandı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
17 Ekim 2023 09:05 - Güncelleme : 17 Ekim 2023 09:23
Petrolü İran korkusu sardı, fiyatlar tavan yaptı: Motorin yeniden 40 liraya dayandı
akaryakıt,petrol,motorin

Orta Doğu’da yaşanan çatışmalar emtia üzerindeki fiyatlanmaları etkilemeyi sürdürüyor. Fiyatlarının artmasından en çok endişe edilen petrolde pozitif hareketler gözlenirken akaryakıt zamları ardı ardına geliyor. Bu gece yarısı motorine gelen zam pompaya yansıdı.

Analistler petrol fiyatları ile ilgili olarak İran hükümetinin açıklamalarına odaklanırken savaşın yayılması ihtimali masada duruyor. Gelişmelere bağlı olarak brent petrol 90 doların üzerinde hareketli seyrine devam ediyor. Yurt içinde ise motorine yeni bir zam geldi.

İRAN’A YÖNELİK ENDİŞELER DEVAM EDİYOR

Dünyanın en fazla petrol üreten ve ihraç eden ülkelerinden biri olan İran’ın savaşa yönelik tavrı piyasalar tarafından yakın takip ediliyor. Bölgede yaşanabilecek bir arz kesintisi petrol fiyatlarının yukarı yönlü hareketini destekleyecek. İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, İsrail ile Filistinli gruplar arasında yaşanan çatışmalarda siyasi çözüm için sürenin daraldığını, savaşın diğer cephelere yayılma aşamasına yaklaştığını ifade etti. Bu açıklama piyasalarda tedirginliğe neden olabilir.

Petrolü İran korkusu sardı, fiyatlar tavan yaptı: Motorin yeniden 40 liraya dayandı

PETROL ENDEKSİ YÜZDE 1’DEN FAZLA GERİLEDİ

Salı günü varil başına 89 doların üzerinde tutulan Brent ham petrol vadeli işlemleri, İsrail-Hamas çatışmasının Orta Doğu'daki siyasi istikrarı tehdit etmeye devam etmesiyle devam eden arz risklerini destekledi. Bu gelişmelerle beraber uluslararası petrol endeksi, Venezüella'nın ham petrol ihracatının yeniden başlaması ihtimalinin piyasa üzerinde baskı oluşturmasıyla pazartesi günü yüzde 1'den fazla geriledi. Dolar endeksi ise hafta başından bu yana 106 seviyelerindeki seyrine devam ediyor. 

MOTORİNE NE KADAR ZAM GELDİ?

Öte yandan küresel piyasalardaki gelişmelere bağlı olarak yurt içinde pompaya zam üstüne zam geldi. Gece yarısı itibarıyla motorin fiyatlarına 2 lira 23 kuruş zam gelirken fiyat değişikliği pompa fiyatlarına yansıdı. İstanbul'da motorin litre fiyatı 39,62 liradan olurken benzinin litresi ortalama 33,64 satılıyor.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL

Benzin: 33,56 TL
Motorin: 39,56 TL
LPG (Otogaz): 18,61 TL

ANKARA

Benzin: 34,17 TL
Motorin: 40,15 TL
LPG (Otogaz): 18,58 TL

İZMİR

Benzin: 34,27 TL
Motorin: 40,30 TL
LPG (Otogaz): 18,23 TL

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...