Tgrt Haber

Putin’in resti doğal gaz ve petrol fiyatlarını tetikledi

23 Mart 2022 20:43 - Güncelleme : 23 Mart 2022 21:05
Putin’in resti doğal gaz ve petrol fiyatlarını tetikledi

Rusya Devlet Başkanı Putin, ihracatta ödemeleri Dolar ve Euro ile almanın anlamsız olduğunu söyleyerek “Dost olmayan ülkelere doğal gaz satışı ödemelerinde Rus rublesine geçmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı. Putin’in bu açıklamaları sonrası Avrupa’da doğal gazın megavatsaat fiyatı ve brent petrolün varil fiyatı yükselişe geçti.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta dördüncü hafta geride kaldı. Ukrayna’ya destek veren başta ABD olmak üzere çok sayıda Batı ülkesi Moskova yönetimine karşı yaptırımları tek tek duyurdu. Dünyanın en çok yaptırım uygulanan ülkesi haline gelen Rusya’da para birimi olan Ruble tarihi değer kaybetti. Yaşanan ekonomik sıkıntılar ile ilgili kurmayları ile üst üste toplantı yapan Rusya Devlet Başkanı Putin, yurt dışında Rus varlıklarının dondurulmasını ‘gayrimeşru’ olarak tanımladı.

PUTİN’DEN BATI’YA YAPTIRIM TEPKİSİ

Ülkesine yönelik yaptırımlar ile Batı’nın kendi para birimlerine olan güveni zedelediğine dikkat çeken Putin, Rusya’nın ihracatta ödemeleri dolar ve Euro ile almasının anlamsız olduğuna işaret etti. Putin ülkesinin para birimi olan rublenin değer kazanmasına yönelik ise alınan kararı duyurdu.

“Dost olmayan ülkelere doğal gaz satışı ödemelerinde Rus rublesine geçmeyi planlıyoruz” diye ifadeler kullanan Putin’in açıklamaları sonrası Avrupa’da doğal gaz fiyatları yükselişe geçti.

AVRUPA’DA DOĞAL GAZ YÜKSELİŞE GEÇTİ

Avrupa'da derinliği en fazla olan Hollanda merkezli sanal doğal gaz ticaret noktası TTF'de işlem gören gaz kontrat fiyatı 18.00’de 132,25 avroya çıktı. Akşam 20.00 saatleri itibari ile düşeşe geçen gaz fiyatı 107,36 avroya düştü.

Putin’in resti doğal gaz ve petrol fiyatlarını tetikledi

BRENT PETROL FİYATLARI TIRMANIŞA GEÇTİ

Putin’in açıklamaları ve ABD Başkanı Biden’ın Rusya’ya yönelik yeni yaptırımlar açıklayacağına ilişkin açıklamalar ile birlikte Brent petrol varil fiyatı yükselişe geçti. Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda yeniden 120 doları aştı.

Putin’in resti doğal gaz ve petrol fiyatlarını tetikledi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...