Tgrt Haber

Ruhsat çıktı: Manisa'da 'yüksek kalite petrol' heyecanlandırdı, arayış genişletilecek

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
27 Haziran 2022 13:55 - Güncelleme : 27 Haziran 2022 14:25
Ruhsat çıktı: Manisa'da 'yüksek kalite petrol' heyecanlandırdı, arayış genişletilecek
petrol

Manisa’da petrol sevinci yaşanıyor. Son dönemde hızla yükselen dünyanın bağımlı olduğu enerji ham maddesi üzerine Anadolu’da yapılan çalışmalar arttı. Güneydoğu’da petrol arama izninin uzatılması ve Adana’da bulunan petrolün ardından TPAO Manisa’da bulunan yüksek kalite petrol üzerine de daha geniş alanda çalışma yapmak üzere ruhsat aldı.

Brent petroldeki düzensiz artışlar ile pompa fiyatları son dönemde kullanıcının cebini yakmaya devam ediyor. Akaryakıtı büyük oranda ithal eden Türkiye’de son haftalarda ise petrol gelişmeleri hız kazandı.

Geçen hafta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı kararıyla Siirt, Batman ve Mardin’de petrol arama süresinin Temmuz 2024’e kadar uzatılmasının ardından, Manisa’da bulunan petrol ile ilgili bir gelişme yaşandı.

Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Yağbasan köyünde zeytinlikte su kuyusu için yapılan sondajda petrole benzer madde heyecanlandırmıştı.

Siyah renkteki yanıcı sıvının çıktığı alanda Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürlüğüne, 15 bin 154 hektarlık alan için 5 yıl süreyle petrol arama ruhsatı verildi.

Siyah maddenin ne olduğunu anlamak için Manisa karasında TPAO tarafından başlatılan çalışma üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün, petrol hakkına müteallik kararları, Resmi Gazete'nin sayısında yayımlandı.

Öte yandan geçen hafta da Adana’nın Ceyhan ilçesinde TPAO’ya bağlı ‘Çukurova 1 ve Çukurova 2’ adlı araştırma sahalarında petrol bulunmuştu.

YÜKSEK KALİTE PETROL TESCİLİ

Manisa’da çiftçi Mustafa Yüksel’in zeytin tarlasındaki sondaj kuyusundan çıkan siyah ve yanıcı maddenin çok kaliteli petrol olduğu belirlenmiş, bu haber Salihli’de büyük sevince sebep olmuştu.

AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen Yağbasan keşfiyle ilgili “Alınan numune sonuçlarına göre sondajdan gelen siyah sıvının yüzde 94’u su, yüzde 6’sı ise çok kaliteli petrol olarak tespit edildi. TPAO yetkilileri kısa sürede sahaya gelerek bölgede rezerv tespit çalışması için kuyu açma çalışması başlatacak. İnşallah büyük bir oranda rezerve ulaşırız” diye konuşmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Rahmi27 Haziran 2022 14:40

Arkadaşlar çıkartmayın petrol çünkü her petrol çıkardığımızda yakıt fiyatları na zam geliyor bırakın yerinde kalsın?????

Sonraki Haber Yükleniyor...