Tgrt Haber

Rusya-Ukrayna savaşı meyve ve sebze fiyatlarını düşürdü

02 Mart 2022 11:55 - Güncelleme : 02 Mart 2022 12:01
Rusya-Ukrayna savaşı meyve ve sebze fiyatlarını düşürdü

Rusya-Ukrayna savaşında bir haftayı geride kalırken ihracatın yoğun olarak yapıldığı bölgeye sevkiyatların azalması sebep oldu. Tüccarın en önemli gelir kapısı olan domates elde kalırken fiyatı 1 hafta içerisinde 20-25 liradan 4 liraya kadar gerilerken düşüş meyve fiyatlarına da yansıdı.

Rusya’nın Ukrayna’ya işgali bir haftayı geride bıraktı. Bölgede çatışma sesleri artarak devam ederken siviller ülkeden ayrılmaya başladı. Bölgede kalan Ukraynalılar temel gıdaları bulmakta zorlandı. Marketlerde boş raflar kameralara yansırken sınıra ulaşan Ukraynalılara ise insani yardımda bulunuldu.

TÜRK TÜCCARLARIN ELİNDE KALDI

Yaşanan savaş nedeniyle sebze ve meyveler Türk tüccarlarının elinde kaldı. Türkiye’nin narenciye ve domatesinin büyük bir bölümünün ihraç edildiği Rusya ve Ukrayna’da yaşanan saldırılar nedeniyle ürünlerin fiyatları da yüzde 60 oranında düştü.

MEYVE SEBZE FİYATLARI DÜŞTÜ

Domates yüklü tırlar sınır kapılarından dönerken geçen haftalarda 15-20 liradan satılan domates bugün Adana Vedat Dalokay Hal Kompleksi’nde 4 ile 7 lira arasından satılıyor. Portakal 2, mandalina 1 lira 75 kuruş, enterdonat limon 4, mayer limon ise 60-70 kuruştan alıcı buluyor.

Rusya-Ukrayna savaşı meyve ve sebze fiyatlarını düşürdü

“FİYATLAR DAHA DA DÜŞECEK”

Fiyatların daha da düşeceğini aktaran Batman, “Bu ürünler zaten savaş bölgelerine gidiyordu ancak şu anda gitmiyor. Fiyatlar daha da aşağı çekilecek. Vatandaşı fiyatlar sevindirecek ancak marketlerin denetim altına girmesi lazım. Ürünler eğer hale girerse bu da denetlenirse fiyatlar düşer. Eğer denetim olmazsa vatandaşlar yine fahiş fiyatlardan ürün alacak” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...