Tgrt Haber

Rusya'yı bekleyen tehlike! UNICEF tahminini paylaştı: 8,3 milyon kişi artacak

Editör: Murat Makas / Kaynak: TürkRus
19 Ekim 2022 10:04 - Güncelleme : 19 Ekim 2022 10:10
Rusya'yı bekleyen tehlike! UNICEF tahminini paylaştı: 8,3 milyon kişi artacak
Rusya,UNICEF,yoksulluk

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Ukrayna’ya saldırılarına devam eden Rusya ile ilgili araştırma sonuçlarını açıkladı. Rusya’da yoksulluk sayısının 8,3 milyon kişi artacağı tahmin edildi.

Ukrayna’ya saldırılarından dolayı AB’nin yaptırımlarına karşılık veren Rusya’nın ekonomisiyle ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Ukrayna operasyonu nedeniyle Rusya’da yoksul sayısının 8,3 milyon kişi artacağı tahminini açıkladı. “Doğu Avrupa ve Orta Asya ülkeleri için savaşın sonuçlarının” değerlendirildiği UNICEF raporunda, Ukrayna’daki askeri operasyon nedeniyle, Rusya’da yoksulluk sınırının altında yaşayan çocuk sayısının da 2,9 milyon artacağı öngörüldü.

ÇOCUK ÖLÜMLERİ ARTACAK

UNICEF, Ukrayna’da ise yoksul çocukların sayısında 472 bin artış olacağını tahmin ediyor. Kuruluş ayrıca Doğu Avrupa ve Orta Asya ülkelerinde çocuk ölümlerinin artacağını ve eğitime erişimin güçleşeceğini tahmin ediyor.

Rusya Devlet İstatistik Servisi (Rosstat) verilerine göre, 2022’nin ikinci çeyreği itibarıyla 17,6 milyon Rusya vatandaşı yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Ülke halkının yüzde 12,1’inin geliri 13 bin 813 rublenin (223 dolar) altında.

Kaynak: TürkRus
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...