Tgrt Haber

Sabit fiyat zincirine katıldı! BİM'den beklenen açıklama geldi: Yüzlerce ürünün fiyatı aynı kalacak

07 Ocak 2023 14:30 - Güncelleme : 07 Ocak 2023 15:05
Sabit fiyat zincirine katıldı! BİM'den beklenen açıklama geldi: Yüzlerce ürünün fiyatı aynı kalacak
bim,zincir marketler,sabit fiyat

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Türkiye’de binlerce şubeleri bulunan zincir marketlere çağrıda bulunarak fiyat artışlarına son vermelerini istedi. Bakan Nebati’nin çağrısı cevap buldu. Hafta boyunca Şok, Migros, A101 ve Carrefoursa çok sayıda ürüne sabit fiyat uygulayacaklarını açıkladı. Zincire son olarak BİM de katıldı. Şirkettin resmi internet sayfasında yayımlanan açıklamaya göre ocak ayı boyunca 500 ürünün fiyatı sabitlendi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kısa süre önce katıldığı MÜSİAD Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı'nda "fiyat sabitleme ve indirim" çağrısını yeniledi. Bakan Nebati Fiyat sabitlemesi yapan ve çok sayıda üründe indirimlere giden işletmeleri tebrik ederek kutladı. Bunun ardından iki zincir marketten daha uygulamaya destek geldi. 

BİM’DEN 500 ÜRÜNE SABİT FİYAT UYGULAMASI

BİM'in resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, BİM için müşterilerinin menfaatinin kısa vadeli yüksek kardan daha önemli olduğu belirtildi. BİM'in kurulduğu günden bu yana temel prensibinin yüksek kaliteli ürünleri her zaman uygun fiyata müşterilere sunmak olduğu aktarılan açıklamada, "Üzerimize düşen sorumluluk bilinciyle uyguladığımız indirimler, fiyatı değişmeyen ürünler ve birçok üründe sabitlediğimiz fiyatlarla halkımızın her zaman yanındayız." ifadeleri kullanıldı.
"Birlikten Berekete #KazananTürkiye" başlıklı açıklamada, 250’den fazla ürünün son 3 aydır fiyatının değişmediği, ocak ayı boyunca da 500 ürünün fiyatının sabitlendiği bildirildi.

A101 OCAK SONUNA KADAR FİYAT SABİTLEYECEK

Bakan Nebati'nin çağrısını ardından ürünlerinde fiyat sabitlemeye giden bir başka market ise A101 oldu. Türkiye'nin en fazla mağazaya sahip perakende zinciri A101 de ocak ayı sonuna kadar temel ihtiyaç ürünlerini de kapsayan 2023 ürünün fiyatlarını sabitleyeceğini kaydetti.

İLK HAMLE ŞOK’TAN GELDİ, CARREFOURSA VE MİGROS TAKİP ETTİ

Sabit fiyat uygulamasına ilk uyan zincir market ŞOK oldu. ŞOK'un kurumsal internet sayfası üzerinden yapılan açıklamada “Ocak ayında 1000 üründe fiyatları sabitledik. Fiyatlar 01-31 Ocak 2023 tarihlerinde geçerlidir. Kampanya stoklarla sınırlıdır. "denildi. CarrefourSA ise 20 bin üründe yüzde 20'den yüzde 40'a varan indirimler uygulanacağı ifade etti. Migros da 419 temel ihtiyaç ürününde ‘sabit fiyat’ uygulaması başlattığını duyurdu.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...