Tgrt Haber

Sadakataşı 500 bin kişiye Ramazan yardımı ulaştırdı

24 Nisan 2023 17:36 - Güncelleme : 24 Nisan 2023 17:39
Sadakataşı 500 bin kişiye Ramazan yardımı ulaştırdı
sadakataşı

Ramazan çalışmalarını bu yıl ‘‘Türkiye İçin Birlik Vakti’’ çağrısıyla gerçekleştiren Sadakataşı Derneği başta deprem bölgeleri olmak üzere kriz coğrafyalarına yardım ulaştırdı. Dernek Ramazan yardımları kapsamında kumanya, fitre, zekât ve bayramlık dağıtımları yaptı. Kurulan sofralarda toplamda 300 bin kişiye iftar ve sahur yemeği ikramı yapıldı.

Sadakataşı, bu yıl Türkiye ile birlikte 13 ülkede fitre, zekât, bayramlık, gıda kumanyası ve kahvaltı kolisi dağıtımı gerçekleştirdi. Dernek, deprem bölgelerinde kurulan iftar sofralarında depremzede aileler ile bir araya geldi. Sadakataşı yapmış olduğu Ramazan yardımlarıyla 500 bin kişiye ulaştı. 

Türkiye yardımları

Sadakataşı, yurtiçi Ramazan çalışmalarını bu yıl deprem bölgeleri başta olmak üzere 24 ilde gerçekleştirdi. Yardımlar kapsamında 10 bin aileye 500 TL’lik market kartı, 15 bin aileye ise kumanya dağıtımı gerçekleştirdi. Deprem bölgelerinde yaşayan 2 bin aileye kahvaltı kolisi ulaştırıldı. Sadakataşı Ramazan ekipleri 3 bin çocuğa bayramlık kıyafetler hediye ederek bayram mutluluklarına ortak oldu.

Sadakataşı 500 bin kişiye Ramazan yardımı ulaştırdı

Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta dernek tarafından Ramazan boyunca her gün 6 bin kişiye iftar yemeği, 4 bin kişiye ise sahurluk ikram edildi. Askıda ekmek geleneğini bu yılda yaşatan dernek, 10 bin kişiye pide ikram etti.

Sadakataşı 500 bin kişiye Ramazan yardımı ulaştırdı

Yurtdışı Ramazan yardımları

Dernek, yurtdışı Ramazan yardımları kapsamında 12 ülkede yaşayan 4150 aileye gıda kumanyası, 2700 aileye fitre ve zekât dağıtımı gerçekleştirdi. Kurulan iftar sofralarında 9 bin kişiye yemek ikramı yapıldı. Bayram sevincini yaşayacak olan 2 bin çocuğa bayramlık kıyafetler hediye edildi.

Sadakataşı 500 bin kişiye Ramazan yardımı ulaştırdı

Nerelere yardım ulaştırıldı?

Dernek başta Türkiye olmak üzere Afganistan, Bangladeş, Bulgaristan, Çad, Filistin Gazze / Kudüs, Lübnan, Nepal, Nijer, Suriye, Somali, Orta Afrika ve Yemen’e Ramazan yardımları ulaştırdı.

Sadakataşı 500 bin kişiye Ramazan yardımı ulaştırdı

Yarım milyon kişiye Ramazan yardımı

Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal Ramazan yardımları ile ilgili yapmış olduğu açıklamada; ‘‘Yaşamış olduğumuz deprem felaketi nedeniyle bu yıl Ramazan çalışmalarımızda gücümüzü deprem bölgesine verdik. Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay’da düzenli olarak kurduğumuz iftar ve sahur sofralarında her gün toplamda 10 bin kişiyle bir araya geldik. Yurtiçinde 27 bin aileye gıda kumanyası, kahvaltı kolisi ve market kartı dağıtımı gerçekleştirdik. Ekiplerimiz gittikleri bölgelerde binlerce aileye fitre, zekât, bayramlık dağıtımları gerçekleştirdi. Ramazan çalışmalarımızla yarım milyon insana ulaşmamızı sağlayan hayır sahiplerine teşekkür ederiz’’ ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...