Tgrt Haber

Sağlık çalışanlarına müjdenin sinyalini Bakan Koca vermişti! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı...

14 Mart 2022 14:55 - Güncelleme : 14 Mart 2022 15:33
14 Mart Tıp Bayramı nedeni ile sağlık çalışanlarına 5 farklı konu başlığında müjde veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başı detaylar...

14 Mart Tıp Bayramı nedeni ile açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün kapsamında düzenlenen etkinlikte açıklamalarda bulundu ve sağlık çalışanlara yönelik müjdeleri ard arda açıkladı. Erdoğan, "Döner sermayeden alınacak ek ödemeye artış yapılacak" dedi. Akabinde, sağlık çalışanları için yapılan iyileştirmelerin de müjdesini verdi. Peki, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği müjdeler ne, 14 Mart Tıp Bayramı açıklamaları...

14 Mart Tıp Bayramı nedeni ile sağlık çalışanlarına 5 farklı konu başlığında müjde veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başı detaylar...

14 Mart Tıp Bayramı etkinliklerinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlıkçılara 5 müjde birden verdi ve konuya ilişkin detaylar vatandaşlar tarafından araştırılmaya başladı. Maaşlarda iyileştirmeye ve ek ödemelere dair de değişikliğe gidileceğini; sağlık sektöründe dünyada öncü ülkelerden biri haline gelineceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık çalışanlarına verdiği müjdeler ve yaptığı açıklamaya dair detaylar haberimizde...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA 5 MÜJDE! 

1.Sağlık personeline yönelik işlenen kastan yaralama suçu CMK kapsamında kataloğa dahil edilecek ve bu düzenleme ile kamu hizmetlerinden yaralanmak hakkının engellemesi suçuna verilen ceza sağlık hizmetleri söz konusu olduğunda artırılacak.

https://twitter.com/RTErdogan/status/1503331652306624515

2. Sağlık çalışanları için mesleki sorumluluk kurulu oluşturulacak. Tüm sağlık mensuplarının muayene, teşhis ve tedaviye ilişkin uygulamaları nedeniyle ceza soruşturması açılabilmesi kurul iznine bağlı olacak. Kamu ve devlette görev yapan sağlık personeline idare tarafından verilen tazminatın rücu ettirilip ettirilmeyeceğine de bu kurul karar verecek.

https://twitter.com/RTErdogan/status/1503332435957891074

3. Sağlık çalışanlarının ücret sistemleri ile ilgili, maaş ve mali haklarında önemli iyileştirmeler sağlanacak. Sağlık personelinin sabit ek ödemeleri merkezi yönetim bütçesine alınarak aylıklarının tek bir bordroyla ödenmesi temin edilecek. Bu uygulama Üniversite hastaneleri için de hayata geçirilecek. Merkezi yönetim bütçesinden performans ödemeleri için ilave kaynak aktarılarak sağlık personelinin döner sermayeden alacakları ek ödemelerde artış yapılacak. Sağlık Bakanlığı döner sermaye dağıtım sistemi, döner sermayeden ödeme yapılmayan hastane kalmayacak şekilde etkinleştirilecek.

https://twitter.com/RTErdogan/status/1503332946371039240

4. Maaşlarda yapılan bu iyileştirmeler, emekli doktorların aylıklarına da yansıyacak. Hemşireler başta olmak üzere lisans mezunu sağlık çalışanlarının 3600 ek gösterge kapsamına da alınacak. Hekim emeklilerinin de maaşları da yeniden ele alınacak. 

https://twitter.com/RTErdogan/status/1503333397523054592

5. Aile hekimlerinin temel ücretlerinde de artış yapılacak. 

https://twitter.com/RTErdogan/status/1503333894577393665

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR

14 Mart Tıp Bayramı Etkinlikleri'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, pandemi döneminde ve meslek hayatı boyunca gecesini gündüzüne katarak ülkesine hizmet eden sağlık personellerine şu sözlerle teşekkür etti:

"Tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını tebrik ediyorum. Salgın döneminde sağlık sistemimizin ayakta tutulması için gece gündüz gayret gösteren hekimlerimiz ile sağlık çalışanlarımızın tamamına şükranlarımı sunuyorum. Yerli aşımız TURKOVAC'ın geliştirilmesi başta olmak üzere pek çok başarıya imza atan hekimlerimizi araştırmacılarımızı tebrik ediyorum. Salgın döneminde sağlık sistemimizin ayakta tutulması için gayret gösteren hekimlerimiz ile sağlık çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum."

Sağlık çalışanlarına müjdenin sinyalini Bakan Koca vermişti! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı...

SAĞLIK PERSONELİ ZAM DÜZENLEMESİNE DAİR SON GELİŞMELER

Yapılan son açıklamar ile birlikte, zamdan faydalanacak personellerin kapsam alanı araştırılmaya başladı. Zam düzenlemesinden üniversite hastanelerinde çalışanlar da yararlanacak. Diş hekimleri de bu düzenleme kapsamında olacak. Ambulans şoförü, acil sağlık görevlileri, ebe ve hemşireler de bu düzenlemenin içinde yer alacak. 

Aile hekimleri ise bu düzenleme kapsamında yer almayacak. Bu gruptakilerin maaşlarının düzenlemesi kararname ile yapılacağından; maaş düzenlemesi, bu grupta çalışanlara farklı oranlarda uygulanacak.

Sağlık çalışanlarına yapılacak maaş artışından, göstergeler yükseldiği için emekli doktorlar da yararlanabilecek. 

Sağlık çalışanlarına müjdenin sinyalini Bakan Koca vermişti! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı...

YENİ DÜZENLEMENİN ARDINDAN NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Yapılan son düzenlemeye göre kamuda çalışan sağlık çalışanlarına 2 bin 500 lira ile 5 bin lira arasında maaş artışı sağlanırken. Pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin TL ücret artışı yapılacak. Diğer sağlık personeline yapılacak artış oranı ise aylık 500-600 lira değişecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...