Tgrt Haber

Karadeniz gazında sona gelindi! Türkiye Enerji Zirvesi Başkanı Mustafa Karahan: 2023 Mart'ta hayalimiz gerçek oluyor

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
18 Kasım 2022 14:22 - Güncelleme : 18 Kasım 2022 14:58
Sakarya Doğal Gaz Sahası,doğal gaz

Türkiye, enerjide dışa bağımlılığı azaltmak amacıyla adımlar atmaya devam ediyor. Sakarya Gaz Sahası'nda sona yaklaşılırken Türkiye Enerji Zirvesi Başkanı Mustafa Karahan “Enerjide 2023 Mart hedefi gerçekçi hale geldi” dedi. 

Uzun yıllardır enerjide dışa bağımlı olan Türkiye, Karadeniz ve Akdeniz’de sismik araştırma ve sondaj çalışmalarını tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sakarya Gaz Sahası'nda sona yaklaşıldığını açıkladı. Peki Türkiye enerjide hangi noktada? Türkiye  Enerji Zirvesi Başkanı ve EPİAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Karahan TGRT Haber’de Türkiye’nin enerji çalışmalarında geldiği son noktayı anlattı. 

MART 2023'DE VANA AÇILABİLİR 

“Yıllardır enerji ithal etmeye çok alıştık” diyen Mustafa Karahan, bunun Türkiye’nin cari açığının en büyük kalemlerinden biri olduğunu belirtti. Sakarya gaz sahasının bu anlamda son derece önemli olduğunun altını çizen Karahan, “Başlangıçta 2023 Mart ayı çok iddialı bir süreydi. Bakanlık ve oradaki mühendisler 7/24 çalışıyorlar. Bu hedef gerçekçi hale geldi” dedi. 

TÜRKİYE ŞANSLI 

Türkiye kışa hazır mı sorusunu cevaplayan Karahan, enerji fiyatlarına yönelik şunları söyledi: “Dünyada fiyatlarda çok aşırı yükseliş ve düşüşler yaşanıyor. Ancak son zamanlarda enerjide arz güvenliği daha fazla öne çıkıyor. Avrupa’da doğal gazın sağlanabilirliği açısından bir sorun var. Türkiye bu anlamda daha şanslı bir ülke. Arz güvenliğine dair bir sorun yok, bizim sorunumuz fiyatlarla ilgili. Artışlar maliyetlerimizi etkiliyor, önümüzdeki kış ayları için bir risk var.”  Karahan, yenilebilir ve yerli kaynakların önemine dikkat çekti. 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...