Tgrt Haber

Sarmanın tadı kaçtı! Asma yaprağının kilosu et fiyatıyla yarışıyor

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber-Merve Kurşun
01 Şubat 2024 17:29 - Güncelleme : 01 Şubat 2024 17:32
asma yaprağı,sarma,market,fiyat,zam

Artan enflasyon ve hayat pahalılığıyla birlikte çarşıda pazarda ağzımızın tadı iyice kaçtı. Türk Mutfağı’nın en çok sevilen lezzeti sarmanın ana malzemesi asma yaprağı şu sıralar et fiyatıyla yarışıyor. TGRT Haber’den Merve Kurşun marketteki fiyat değişimini araştırdı.

İnce yapısı, kolay pişmesi ve mayhoş aromasıyla sarmaların olmazsa olmazı asma yaprağının fiyatı son dönemde Pazar tezgahlarında astronomik düzeylere çıktı. Büyük bölümü, bu alanda ünlenen Tokat ilimizden gelen asma yaprakları, böylelikle sarmaların tadını da kaçırdı.

Yazdan tuzlanan ve suyun içinde kavanozlara bastırılarak muhafaza edilen asma yaprağının kilosu geçen yıl 70 ile 100 lira arasında satılıyordu. Ancak bu yıl epey pahalanan asma yaprağının yanına yaklaşılmaz oldu. Pazar tezgahlarındaki fiyatı bir yılda 80 lira birden artarak 150 lirayı aşan fiyatlara satılmaya başlandı.

ASMA YAPRAĞINA ZAM GELDİ

Sarmaların ana malzemesi asma yaprağının marketlerdeki fiyatı ise neredeyse et fiyatıyla yarışıyor. Asma yaprağının kilosu marketlerde 135 ile 375 lira arasında bir fiyata satılıyor.

YAPRAK MARKETLERDE DAHA PAHALI

2023 FİYATI: 70 TL

ZAM MİKTARI: 80 TL

2024 FİYATI: 150 TL

ORTALAMA KG. FİYATI: 135 TL - 375 TL

Kaynak: TGRT Haber-Merve Kurşun
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...