Tgrt Haber

Emeklilere hem ikramiye hem zam! Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş'ın işaret ettiği tarih

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: tgrthaber.com.tr
22 Mart 2024 15:02 - Güncelleme : 23 Mart 2024 12:30
Emeklilere hem ikramiye hem zam! Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş'ın işaret ettiği tarih

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, seçim öncesinde emekliler için hem bayram ikramiyesi hem de seyyanen zam hakkında konuştu. Emeklilerin dört gözle beklediği zam haberine dair merak edilenler netleşti. Peki emeklilere ne zaman seyyanen zam yapılacak? İşte detaylar...

Emeklilerin sabırsızlıkla beklediği Seyyanen Zam hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan SGK Baş Uzmanı İsa Karakaş, önceki açıklamalarında da sinyaller olduğunu belirtti. Emeklilerin dört gözle bekledikleri Seyyanen Zam hakkında geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da heyecanlandıran bir açıklaması olmuştu. Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş ise TGRT Haber'den Alper Altun'un Bi Bakalım programına katıldı. Karakaş son viraj için ihtimalleri sıraladı.

EMEKLİLERİN PROMOSYON DEĞİŞİMİ!

Kamu bankalarından özel bankalara geçen emekliler için açıklama yapan İsa Karakaş, emeklilerin ek gelire ihtiyacı olduğunun altını çizdi. Bu yüzden emekliler özel bankaları tercih ediyor. Çünkü kamu bankası 3 bin TL 10 bin TL arası promosyon verirken özel bankalar bunu 20 bin TL'ye kadar çıkardı. Bu yüzden emekliler özel bankaları daha fazla tercih ediyor. 

SGK baş uzmanı İsa Karakaş'tan çarpıcı ''Seyyanen Zam'' açıklaması! Emekliler için son viraj - 1. Resim

ÖZEL ÇALIŞANLARA PROMOSYON YASASI ÇIKAR MI?

Özel sektörde çalışanlar için şirketlerin promosyon verip vermeyeceğine dair kesin bir yasa çıkarılması beklendiğinin altını çizen İsa Karakaş, "bu zorunlu değil ancak zorunlu hale getirilmesi lazım. Çünkü çalışanların aldıkları maaşın promosyon bedelinin hakkı yine çalışana bağlıdır. İşverenin insiyatifine değil. Memurlar her zaman promosyonlarını alırken özel sektör çalışanın hakkı olmaması haksızlık. Bu denge zamanla umarım oturur" dedi. Karakaş, bunun yasallaşması gerektiğinin altını çizdi.

SEYYANEN ZAMDA EMEKLİLER İÇİN SON VİRAJ

Emeklilerin zamlarında iyileştirme yapılması yönünde sinyaller veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sonra gözler seçim öncesi son viraj olan hafta sonuna çevrildi. İddialara göre; 23 Mart'ta tüm emeklileri kapsayan 5 bin TL'lik zam müjdesi geleceği yönünde oldu. Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, "AK Parti'nin oy oranı için seyyanen zam şart! Çünkü bu bir sözdü. Her yönden elzem olan bu zam için özellikle hafta sonu yapılacak miting de bu müjde verilmesi lazım. Bu emeklilerin hakkı olan bir zam çünkü maaşlar çok düşük kaldı. Emekliler bu haberi bekliyor ve seçimin kazanması için şarttır. Emeklilerin sosyal yardıma ihtiyacı yok. Bu yüzden emeklilere sosyal yardımlarla kandırmak çok büyük haksızlık." ifadelerini kullandı.

SGK baş uzmanı İsa Karakaş'tan çarpıcı ''Seyyanen Zam'' açıklaması! Emekliler için son viraj - 2. Resim

EYT SONRASI EMEKLİLİKTE BÜYÜK UÇURUM OLUŞTU!

Karakaş sözlerine seçimlerde verilen vaadleri hatırlatarak devam etti:

"Bu zam Ankara'da verilirse İstanbul seçimlerde garantilenir öte yandan Ankara için de umutlar artar. Süreç kesinlikle bayram sonrasına kalmamalı. Çünkü emekliler bu ihtimali kabul etmez. Destekler azalır mevzu emekliler değil. Güven sorunu oluşur. Emekliler dışında 9 milyona yakın ev kadınlarına yönelik devlet desteği denildi. Bağ Kur'lulara indirim denildi. Tüm bunlarında durumları vahim Temmuz ayına kadar bunlar hal olmalı. EYT sonrası açılan uçurum kademi emekliliği bekliyorlar. Bu da şuan büyük bir risk ve kimse bununla ilgili adım atmadı. Bunların hepsi genel ülkenin toplamı ve seçmen. Bunların yüzleri güldürülmeli. İnşallah bu hafta sonu mitingle beraber seyyanen zam 5 bin TL müjdesini alırlar."

SGK baş uzmanı İsa Karakaş ''Seyyanen Zam'' tarihi verdi! Seçim öncesi emekliler için son çıkış - 3. Resim

EMEKLİLERE VE MEMURLARA ZAM ZORUNLU!

İsa Karakaş, seyyanen zam ve Temmuz zammı aynı olmadığını vurguladı. Ocak ve Temmuz zamları yasal bir haktır. Enflasyon artışı ve sürecine bağlı olduğunun altını çizdi. Bunun seyyanen zamla karıştırılmamasının altını çizerek emeklilere seçim öncesi seyyanen zammın olması gerektiğini belirtti.

SGK baş uzmanı İsa Karakaş ''Seyyanen Zam'' tarihi verdi! Seçim öncesi emekliler için son çıkış - 4. Resim

EMEKLİYE 3 BİN TL ARTI 5 BİN TL Mİ GELECEK?

En merak edilen sorulardan biri emekli ikramiyesi ve seyyanen zam kabul edildiği taktirde 3 artı 5 bin TL alınıp alınmayacağı oldu. İsa Karakaş, "Cumhurbaşkanı onayladıktan sonra hızla meclis bir araya gelir yasalaşır ve emeklinin yüzü hem ikramiye hem de seyyanen zam ile güler" dedi.

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Emekli ahmet24 Mart 2024 23:59

Yerel seçimin sonucunuda öncelikle emeklilerin alım gücü belirleyecektir.

şevket23 Mart 2024 11:45

inşallah

Bekir Yavuz 22 Mart 2024 17:58

Emekliler seyyanen zam bekliyor

Adem 22 Mart 2024 17:45

Emeklilere en az asgarî ücret seviyesinde olmalı Yoksa emekliler den Osmanlı tokadı yer seçimde söylendi demeyin yazık olur ak Parti'ye o kadar hizmet yaptı emekliyi sosyal yardıma ihtiyaci olacak duruma getirdi

Sonraki Haber Yükleniyor...