Tgrt Haber

SGK personeli mesai ücretleri belli oldu! İşte saat başı alınacak ödeme

10 Ocak 2023 09:09 - Güncelleme : 10 Ocak 2023 09:23
SGK personeli mesai ücretleri belli oldu! İşte saat başı alınacak ödeme
sgk,mesai ücreti,ek ders,resmi gazete

Sosyal Güvenlik Kurumu personellerine verilecek mesai ücreti ve öğretmenlerin ek dersleri hakkında düzenlemeye gidildi. Resmi Gazete‘de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre mesai saatleri dışında fiilen fazladan çalışma yapan personellere her bir saat için 27 Türk Lirası ödenecek. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yönetici ve Öğretmenlerin ders ve ek ders saatlerine ilişkin kararda da değişikliğe gidildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sigorta Primleri ile taşra teşkilatının 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi personeline fazla çalışma ücreti ödenmesine karar verildi. 

SAAT BAŞI 27 TL ÖDENECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete ’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sigorta Primleri ile taşra teşkilatının 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi personeline fazla çalışma ücreti ödenmesine karar verildi. Karara göre mesai saatleri dışında fiilen fazladan çalışma yapan personellere her bir saat için 27 Türk Lirası ödenecek. 

ÖĞRETMENLERİN EK DERS SAATLERİNDE DÜZENLEMEYE GİDİLDİ

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yönetici ve Öğretmenlerin ders ve ek ders saatlerine ilişkin kararda değişiklik yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerin ders ve ek ders saatlerine ilişkin kararın 9’uncu maddesinin birinci fıkrasının a bendinin 1 numaralı alt bendinde yer alan “sınıf öğretmenlerine” ibaresinden sonra gelmek üzere “ve Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında okul öncesi öğrencilerine destek eğitim odasında verilecek eğitimle sınırlı olmak üzere okul öncesi öğretmenlerine, okul öncesi eğitim” ibaresi eklendi. 

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Bahar savcı 15 Ocak 2023 14:39

Bahar savcì

Sonraki Haber Yükleniyor...