Tgrt Haber

Son dakika! 5 bin liralık ikramiye Bütçe Komisyonu'na eklendi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Anadolu Ajansı
29 Kasım 2023 17:15 - Güncelleme : 29 Kasım 2023 19:38
Son dakika! 5 bin liralık ikramiye Bütçe Komisyonu'na eklendi
ikramiye,tbmm

Son dakika! Fiilen çalışmayanların dışındaki emeklilere de 5 bin lira verilmesini içeren önerge, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen kanun teklifine eklendi.

Son dakika haberi: Çalışmayan emeklilere 5 liralık ikramiye ödemesi yapılmasının ardından çalışan emeklilerin de aynı haktan yararlanması için Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girdi. Konuya ilişkin hazırlanan önerge TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen kanun teklifine eklendi.

KOMİSYONDAN GEÇTİ!

Çalışan emekliye de 5 bin lira ikramiye ödenmesini öngören torba yasa teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonundan geçti.

5 BİN LİRALIK İKRAMİYE MECLİS'TE

Çalışmayan emeklilere sadece bir kereye mahsus 5 bin lira ödemesi tamamlandı. Çalışan emekliler kendilerine de benzer bir ödeme yapılması talebinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devreye girmesiyle tek seferlik ikramiyeden kapsam dışı tutulanlar da yararlanacak.

Yeni gelişmeye göre, Bu kapsamda fiilen çalışmayanların dışındaki emeklilere de 5 bin lira verilmesini içeren önerge, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen kanun teklifine eklendi.

Erdoğan, emeklilere 5 bin lira verilmesi düzenlemesine ilişkin, "İlk düzenlemeden yararlanamayan çiftçi ve Bağkur'lu esnaf emeklilerimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimizin de tek seferlik 5 bin lira ödeme imkanından faydalanmalarını sağlayacağız. Böylece 15 milyon 120 bin emeklimizin tamamına bir defaya mahsus 5 bin liralık ödeme gerçekleştirmiş olacağız." açıklamasını yaptı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...