Tgrt Haber

Son dakika: Akaryakıtın hızına yetişilemiyor! Üst üste indirimin ardından şimdi de zam geliyor

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
06 May 2023 10:24 - Güncelleme : 06 May 2023 10:37
Son dakika: Akaryakıtın hızına yetişilemiyor! Üst üste indirimin ardından şimdi de zam geliyor
akaryakıt,brent petrol,zam

Son dakika: Son dönemlerde yurt dışı piyasalarda petrol fiyatlarındaki değişimler yurt içinde pompanın başını döndürdü. Hafta başından bu yana hem benzine hem motorine gelen indirimlerden sonra şimdi de zam haberi geldi. ABD istihdam verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesiyle petrolün fiyatı yukarı çıktı. Hemen ardından benzine ve motorine zam geleceği öğrenildi.

Son dakika haberi: Petrol  piyasası son zamanların en büyük kayıplarını yaşadıktan sonra ABD ekonomisinden gelen veriler sonrası toparlanmaya başladı. Hafta içi 72 dolara kadar gerilemesinin ardından benzin ve motorin yurt içinde 20 liranın altına geriledi. Yaşanan toparlama sonrası ise her iki ürüne de zam geleceği öğrenildi. 

PETROL FİYATLARINDA TOPARLANMA

Petrol ABD’de bankacılık krizleri ve Çin talebinde beklenenden daha yumuşak bir toparlanma korkusuyla iki ayın en kötü performansını gerçekleştirdi. Sert kayıplar yaşayan petrol, ABD Merkez Bankasının (Fed) gelecek dönemde faiz artışını durduracağına ve büyük petrol üreticilerinin haziranda yapılacak bir sonraki toplantısında üretim kesintisine gidebileceğine yönelik beklentiler sonrası arttı. Fiyat artışları yurt içinde pompaya yansıyınca fiyatlara zam olarak yansıdı. 

HAFTA İÇİN İNDİRİM ÜZERİNE İNDİRİM GELDİ

Salı günü motorine 59 kuruş indirim yapılacağı duyuruldu, ancak bu indirim brent petroldeki hareketlilik sonrası iptal edildi. Bununla beraber çarşamba günü gece yarısından sonra motorine 1 lira 30 kuruşluk indirim yapılacağı açıklandı. Söz konusu indirim pompa fiyatlarına yansıdı ve 14 ay sonra motorinin litre fiyatı 18 liranın altına gerildi. Sektör temsilcilerinden elde edilen bilgiye göre 5 Mayıs'tan itibaren motorine 49 kuruş, benzine ise 1 lira 40 kuruş indirim geldi.

BENZİNE MOTORİNE KAÇ LİRA ZAM GELDİ?

Cahit Saraçoğlu’nun haberine göre akaryakıtta bahar dönemi sona erdi. Peş peşe gelen indirimler araç sahiplerinin yüzünü güldürürken zam haberi ile akaryakıt fiyatları yeniden değişecek. Buna göre pazartesi gece yarısı motorine yaklaşık 66 kuruş, benzine 43 kuruş zam bekleniyor. Böylelikle 1.06 indirimle 20 TL altına düşen benzin Ankara ve İzmir'de 20.13'e İstanbul'da 19.78'e çıkacak.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul Anadolu Yakası

Benzin fiyatı: 19,24 TL
Motorin fiyatı: 17,91 TL

İstanbul Avrupa Yakası

Benzin fiyatı: 19,28 TL
Motorin fiyatı: 17,96 TL 

Ankara

Benzin fiyatı: 19,65 TL
Motorin fiyatı: 18,31 TL

İzmir

Benzin fiyatı: 19,63 TL
Motorin fiyatı: 18,39 TL

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...