Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Bolat'tan araç fiyatı açıklaması: 67,5 milyon TL idari para cezası uyguladık

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
01 Kasım 2023 10:36 - Güncelleme : 01 Kasım 2023 11:15
Son dakika! Bakan Bolat'tan araç fiyatı açıklaması: 67,5 milyon TL idari para cezası uyguladık
orta vadeli program,ömer bolat,ticaret bakanlığı

Son dakika! Gündeme ilişkin önemli konulara değinen Ticaret Bakanı Bolat, "Son dönemde para ve maliye politikalarında atılan adımlar ve Orta Vadeli Program ile güven endekslerinde toparlanma izlenmektedir. Ülkemiz PMI endeksi Eylül ayında da 49,6 ile eşik değere yakın gerçekleşmiştir" dedi. Bakan Bolat açıklamalarında ikinci el taşıtlarda fiyat kurallarına uymayanlara 67,5 milyon TL idari para cezası uygulandıklarını açıkladı.

Son dakika haberi: TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda önemli açıklamalarda bulunan Ömer Bolat, 2023 yılı Ağustos ayında cari işlemler açığı yıllık yüzde 77,5, aylık yüzde 88,8 oranında düşüşle, 619 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir" ifadesini kullandı. Bakan Bolat bir süredir Ticaret Bakanlığı'nın üzerinden durdurduğu ve sıkı denetimler yaptığı ikinci el araç piyasaları hakkında konuştu.

Bakan Bolat açıklamalarına şu şekilde devam etti: 

PMI EYLÜL'DE EŞİK DEĞERE YAKLAŞTI

Türkiye ekonomisi 2023 yılında da ilk çeyrekte yüzde 3,9; ikinci çeyrekte ise yüzde 3,8 oranında büyüyerek, 12 çeyrektir kesintisiz büyüme performansını sürdürmüştür.
Son dönemde para ve maliye politikalarında atılan adımlar ve Orta Vadeli Program ile güven endekslerinde toparlanma izlenmektedir. Ülkemiz PMI endeksi Eylül ayında da 49,6 ile eşik değere yakın gerçekleşmiştir.

2023 yılı Ağustos ayında cari işlemler açığı yıllık yüzde 77,5, aylık yüzde 88,8 oranında düşüşle, 619 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Orta Vadeli Program kapsamında cari açığın 2023 yılında 42,5 milyar dolara gerilemesi beklenmektedir. Orta Vadeli Program (OVP) hedefleri kapsamında ihracatımızı 2024 yılında 267 milyar dolara, 2026 yılında ise 302,2 milyar dolara çıkartacağız.

Son dakika! Bakan Bolat'tan araç fiyatı açıklaması: 67,5 milyon TL idari para cezası uyguladık

FAHİŞ ARAÇ FİYATLARINA UYGULANAN CEZA BELLİ OLDU

İkinci el taşıtların sıfır fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlanmasını yıl sonuna kadar yasakladık. Bu düzenleme kapsamında yaptığımız denetimler sonucunda bu yıl yaklaşık 67,5 milyon TL idari para cezası uyguladık.

SAHTE İLANLAR İÇİN SÜREÇ BUGÜN BAŞLIYOR

Özellikle ikinci el araç piyasalarında fahiş fiyat artışlarına neden olan sahte ilanlara yönelik sıkı denetimler 1 Kasım itibariyle başladı. Buna göre, kişinin kendisine, eşine, birinci ve ikinci derece kan hısımlarına ait olmayan ya da sahibi tarafından yetkilendirilmeyen taşınmaz veya taşıtın ilana konulması bugünden itibaren artık yasak. Bununla birlikte, emlak komisyoncuları ve oto galericileri, sahip oldukları yetki belgeleriyle doğrulama yaparak, satışına yetkili oldukları taşıtı veya taşınmazı ilana koyabilecek.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ilgili yönetmeliğin 1 Kasım'da yürürlüğe gireceğini hatırlatarak, ilanları yayınlayan sitelerin cezadan sorumlu olacağını vurgulamıştı. Bolat açıklamasında , "Buna göre programlar hazırlamaları gerekiyor. Elemanlarını hazırlamaları gerekiyor. Bu yönetmelik kesinlikle uzatılmayacak 1 Kasım'da yürürlükte olacak" ifadelerini kullanmıştı. Diğer yandan belirlenen ceza miktarları enflasyona bağlı olarak artabilecek ve gerektiğinde  kapatma cezası da gelecek.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...