Tgrt Haber

Son dakika! Konut projesinin kapsamı genişliyor, Bakan Kurum: 2. el konutlar için de çalışma yapacağız

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
06 Ocak 2023 14:27 - Güncelleme : 06 Ocak 2023 17:47
Son dakika! Konut projesinin kapsamı genişliyor, Bakan Kurum: 2. el konutlar için de çalışma yapacağız
son dakika

Son dakika! Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Murat Kurum'dan emlak piyasasını hareketlendirecek bir açıklama geldi. Bakan Kurum "Orta gelirliye konut projesi kapsamında 2. el konutların da alınabilmesi için çalışma yapacağız" dedi.

Son dakika haberi: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum kısa süre önce açıklanan "Yeni Evim” projesinin ardından ikinci el konutlar için de çalışmalar başlatacaklarını ifade etti. Bakan Kurum, “İkinci el konutları vatandaşlarımızın alabilmesi için de çalışmalar yapacağız. Tüm dünyada sosyal konut anlayışı rafa kaldırılmışken biz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde vatandaşlarımızın yanındayız" dedi.

"KAMPANYA VATANDAŞLARIN YOĞUN İLGİSİ İLE KARŞILAŞTI"

 Orta Gelirliye Konut Kampanyasının vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaştığını anlatan Kurum, "Sosyal konutta olduğu gibi orta gelirli vatandaşlarımız için de 81 ilde hem yeni konut yapımını hem arzını arttıracak hem de vatandaşlarımızın uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi olmasına imkan sağlayacak bu kampanyayı yürüteceğiz. Bu süreçte fiyat artışına hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz. Gerek yüklenicilerimizin bu projeye yüzde 5 katkılarıyla, Hazine ve Maliye Bakanlığımızın ilk 3 yılda vatandaşın daha rahat ödeyebilmesine imkan sağlamak adına ortaya koyduğumuz desteklerle birlikte 81 ilde tüm firmaların dahil olduğu bir kampanyayı yürütüyoruz. Ankara'da İstanbul'da İzmir'de yaşayan gerek memur kardeşlerimiz gerek orta gelirli kardeşlerimiz bu kampanyadan rahatlıkla ev sahibi olabilecekler. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 'Türkiye Yüzyılı'nda bu adımlarımızı atmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"KAMPANYA KONUT ARZINI ARTIRACAK"

Bu vade oranlarının ilk ev yani yeni konutlar için olduğu bilgisini veren Kurum, şunları kaydetti: Vatandaşımızın bir taraftan konut almasını sağlayacak diğer taraftan da konut arzını artıracak bir kampanya. Bunun akabinde de ikinci el konutlarla ilgili vatandaşlarımızın alabilmelerine imkan sağlayacak çalışmaları yapacağız. Hazine ve Maliye Bakanlığıyla birlikte Mortgage Kredisi olmasını istiyoruz. Açıkçası bunu devamlı hale getirmek istiyoruz. İlk etapta 100 bin konutla başlayacağız akabinde vatandaşın talebi doğrultusunda çalışmalar yapacağız. Tüm dünyada sosyal konut, sosyal devlet anlayışı rafa kaldırılmışken biz Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde her alanda vatandaşımızla beraber olduk, olmaya da devam edeceğiz. Vatandaşımız müsterih olsun. Onların ihtiyaçları, talepleri neyse o alanda olduk, olmaya da devam edeceğiz.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...