Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Nebati'den asgari ücret açıklaması: İşçi ve iş verenleri tatmin edecek seviyede olmalı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
22 Aralık 2022 11:01 - Güncelleme : 22 Aralık 2022 12:50
Son dakika! Bakan Nebati'den  asgari ücret açıklaması: İşçi ve iş verenleri tatmin edecek seviyede olmalı
son dakika

Son dakika! Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den asgari ücret açıklaması geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında asgari ücret ve EYT mesaisi devam ederken Bakan Nebati "İşçi ve iş verenleri tatmin edecek seviyede olmalı" dedi. EYT hakkında da açıklama yapan Nebati, "EYT ile ilgili Çalışma Bakanlığımızla görüşmelerimizi yaptık. Bütçe tarafında güçlü olacağız. Bizim tarafımızda hangi tür destek gerekiyorsa vermeye, üretimin etkilenmemesi için de ilgili adımları atmaya hazırız" açıklamasını yaptı.

Son dakika! Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den asgari ücret açıklaması geldi. Bakan Nebati "İşçi ve iş verenleri tatmin edecek seviyede olmalı" dedi. 

İŞÇİ VE İŞVERENİ TATMİN ETMELİ

Bu yıl asgari ücrette yüzde 95 oranında bir artış sağladıklarını anlatan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Bununla ilgili Çalışma Bakanlığımız, dün işveren ve işçi temsilcileriyle görüşmeleri yaptılar. Asgari ücretin hem işçilerimizi hem de işverenlerimizi tatmin edecek bir seviyede gerçekleştirilmesi ülkemizin faydasına olur" dedi. Nebati, vergi indirimlerinde fazla bir alanın kalmadığını açıklayarak her 6 aylık dönemde olduğu gibi gelecek yıl da memura ve emekliye enflasyon farkının verileceğini söyledi.

"ÖTV ÇALIŞMAMIZ YOK"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, otomotivde şu anda bir ÖTV indiriminin gündemde olmadığını aktararak, Bakanlık olarak bir çalışma yapmadıklarını açıkladı.

"HANGİ TÜR DESTEK GEREKİYORSA VERECEĞİZ"

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, "EYT ile ilgili Çalışma Bakanlığımızla görüşmelerimizi yaptık. Bütçe tarafında güçlü olacağız. Bizim tarafımızda hangi tür destek gerekiyorsa vermeye, üretimin etkilenmemesi için de ilgili adımları atmaya hazırız" dedi.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...