Tgrt Haber

Son dakika: Dolar 16,70 TL'yi aştı, Euro kritik sınırda

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
07 Haziran 2022 10:20 - Güncelleme : 07 Haziran 2022 11:14
Son dakika: Dolar 16,70 TL'yi aştı, Euro kritik sınırda
dolar,euro

Son dakika haberine göre dolar kuru yeni haftada da hızlı yükselişini sürdürüyor. Güne 16,64 TL seviyesinden başlayan dolar yaklaşık 1,5 saat içinde 16,70 TL'nin üzerine çıkarak son 6 ayda yeni bir rekor seviye elde etti. Euro ise yaklaşık 18 TL bandında.

Dolar 16,70'in üzerine çıktı. Döviz kurlarının hızlı yükseldiği son dönemde rekor seviyeler peş peşe geliyor. Buna göre, kur korumalı mevduatın uygulamaya girdiği ve kurlarda büyük bir gerileme getirdiği 20 Aralık'tan bu yana yeni bir seviye daha geldi.

Euro ise yaklaşık 17,97 TL seviyesinde işlem görüyor.

Gelen son yükselişlerle birlikte Türk Lirası döviz kurları karşısında yıl başından bu yana yüzde 20'ye varan değer kaybına ulaştı. Mayıs ayının başından itibaren hızlanan yükselişin kısa bir süreliğine yavaşlamasını sağlayan enflasyona endeksli tahvil ya da "süper bono" uygulamaları henüz geçerilik kazanmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünkü Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda faiz artırımı yapılmayacağını bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu iktidar faizi artırmayacak" derken düşürme adımlarının da devam edeceğini söyledi. Erdoğan, "Sorunun bir tarafında vatandaşlarımızın bir kısmının tasarruflarını hala döviz cinsinden yapmaktaki ısrarı var. Diğer tarafta büyüyen ekonomimizin gerektirdiği ithal ve küresel ağların ortaya çıkardığı döviz talebi var. Bunun için vatandaşlarımıza kur korumalı mevduat gibi, konut kredisi gibi, tasarruflarını kendi paramıza kaydıracak alternatifler sunuyoruz. Vatandaşlarımızın bir kısmı hala yatırımlarını döviz cinsinden yapmakta ısrar ediyor. Ülkemize döviz girişini hızlandıracak yeni yöntemler geliştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Merkez Bankasının etkisizleştiği eleştirilerine karşın piyasalar Cumhurbaşkanının mesajını artışla karşıladı. 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, hafta sonu yaptığı açıklamasında bir süre daha faizde değişiklik olmayacağını söylemişti. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...