Tgrt Haber

Son dakika! Merkez Bankası'ndan hizmet ihracatı gelirleri kararı

15 Nisan 2022 21:08 - Güncelleme : 16 Nisan 2022 09:02
İhracatçıların döviz gelirlerinin yüzde 25'i Merkez Bankası'na satılırken, bu oran yeni düzenlemeyle yüzde 40'a çıkarıldı.

Son dakika haberi: Merkez Bankası hizmet ihracatı gelirleri için önemli bir karar aldı. Turizmciler döviz kazancını satarsa yüzde 40'ını Merkez Bankası alacak.

İhracatçıların döviz gelirlerinin yüzde 25'i Merkez Bankası'na satılırken, bu oran yeni düzenlemeyle yüzde 40'a çıkarıldı.

Mal ihracatından sağlanan gelirin Merkez Bankası'na satılması zorunlu oranının yüzde 25'ten yüzde 40'a çıkarılmasının ardından önemli bir karar daha alındı.

MERKEZ BANKASI KURU ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞECEK

Merkez Bankası, 'görünmeyen işlemler genelgesi'ni güncelledi. Bu güncelleme ile döviz kazandırıcı hizmetler ve işlemlerden elde edilen dövizin istenildiği kısmı kadar bankalara satılması halinde, banka bu dövizin en az yüzde 40'nı Merkez Bankası'na satacak.

Merkez Bankası'na satış işlemi ihracat bedellerinde olduğu gibi Merkez Bankası kuru üzerinden gerçekleşecek ve satılan döviz tutarının karşılığı banka tarafından döviz satıcısına TL olarak ödenecek.

İHRACATÇILAR GELİRLERİNİN YÜZDE 40'INI SATACAK

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, ihracatçılara uyguladığı döviz gelirinin satışı uygulamasında değişikliğe gitmişti. İhracatçıların döviz gelirlerinin yüzde 25'i Merkez Bankası'na satılırken, bu yüzdede yükseltme yapıldı. Yeni düzenlemeyle birlikte yüzde 25'lik satış zorunluluğu, 18 Nisan itibarıyla geçerli olacak şekilde yüzde 40'a çıkarıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...