Tgrt Haber

Son dakika! Türkmen gazı için kritik adım: Bakan Bayraktar duyurdu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
14 May 2024 13:35 - Güncelleme : 14 May 2024 15:59
Son dakika! Türkmen gazı için kritik adım: Bakan Bayraktar duyurdu

Son dakika haberi... Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkmen gazı için kritik bir açıklamada bulundu. Bayraktar, "Türkmenistan doğal gazının Azerbaycan ve Gürcistan üzerinden Türkiye’ye ulaştırılması için bu anlaşmayla mutabakata varmış oluyoruz" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İstanbul'da Azerbaycan Ekonomik Kalkınma Bakanı Mikail Cabbarov ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında; Türkmen gazı için kritik açıklamalarda bulundu.

Türkmenistan doğal gazının Azerbaycan ve Gürcistan üzerinden Türkiye’ye ulaştırılması için bu anlaşmayla mutabakata vardıklarını aktaran Bakan Bayraktar, "Bu kış Nahçıvan'ın doğal gazı Türkiye üzerinden teslim edilecek" dedi.

"ANLAŞMA İLE İLİŞKİMİZ FARKLI BİR BOYUTA TAŞINIYOR"

En kısa sürede bu hattı (Iğdır -Nahçıvan) devreye almaya planladıklarını söyleyen Bakan Bayraktar, "Birçok projeyi birlikte gerçekleştiriyoruz. Anlaşma ile ilişkimiz farklı bir boyuta taşınıyor. TANAP ve Güney Kafkasya’da kapasite artacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...