Tgrt Haber

Son dakika! Zelenski ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'güvenli koridor' vurgusu

Editör: Anday Celayir / Kaynak: TGRT Haber
30 May 2022 21:15 - Güncelleme : 22 Aralık 2022 18:59
Cumhurbaşkanı Erdoğan, müzakerelerin devamı için, ihtiyaç duyulan desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.
cumhurbaşkanı erdoğan,ukrayna

Son dakika haberi: Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna tarım ürünlerinin deniz yoluyla ihracı için güvenli koridor oluşturulması projesine bilhassa önem atfettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, müzakerelerin devamı için, ihtiyaç duyulan desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Ukrayna-Rusya savaşındaki son gelişmeler ele alındı.

'GÜVENLİ KORİDOR' PROJESİNE VURGU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Ukrayna ile Rusya arasında müzakerelerin devamı için şu ana kadar her türlü çabayı sergilediklerini, bundan sonra da arabuluculuk dahil, ihtiyaç duyulan desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna tarım ürünlerinin deniz yoluyla ihracı için güvenli koridor oluşturulması projesine bilhassa önem atfettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarafların ve Birleşmiş Milletler’in iştirakiyle oluşturulacak Kontrol Merkezi’ne katılmaya ve merkeze İstanbul’da ev sahipliği yapmaya ilke olarak olumlu baktıklarını dile getirdi.

PUTİN'DEN 'TAHIL KORİDORU' TEKLİFİ

Akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’da limanda bekleyen tahıl ihracat gemilerinin sevkiyatında Türkiye ile iş birliğine hazır olduğunu söyledi.

Kremlin Basın Servisi tarafından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, Putin'in Batı yaptırımlarına gösterdiği tepkiden de bahsedilerek, "Batılı ülkelerin dar görüşlü mali ve ekonomik politikaları sonucunda ortaya çıkan küresel gıda pazarındaki sorunlar ışığında Moskova'nın ilgili Rusya karşıtı yaptırımların kaldırılması durumunda önemli miktarda gübre ve tarım ürünü ihraç edebileceği teyit edildi" denildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...