Tgrt Haber

SPK'dan 'Fatih Terim Fonu' olayına ilk yorum: Tamamen dolandırıcılık

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
29 Kasım 2023 12:00 - Güncelleme : 29 Kasım 2023 12:41
SPK'dan 'Fatih Terim Fonu' olayına ilk yorum: Tamamen dolandırıcılık
,Fatih Terim,,Son dakika

Son dakika haberi: Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, kamuoyunda 'Fatih Terim Fonu' olarak anılan saadet zinciri olayı hakkında ilk kez açıklama yaptı. Gönül, davaya ilişkin, "Söz konusu olay, bir dolandırıcılık olayı. Sermaye Piyasası mevzuatına göre bir fon değil bu, tamamen dolandırıcılık." dedi.

Futbol dünyasından ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu toplam 18 kişiyi 25 milyon 770 bin dolar ve 7 milyon 384 TL dolandırdığı gerekçesiyle 226 yıl hapsi istenen bankacı Seçil Erzan davası gündemdeki yerini koruyor.

SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül, Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül, kamuoyunun gündemindeki Fatih Terim Fonu’yla ilgili olarak “Bu bir dolandırıcılık” değerlendirmesi yaptı, şöyle devam etti:

"BU BİR DOLANDIRICILIK"

“Söz konusu olayda bir dolandırılcılık olayı ve SPK'ya tabi olmayan bir fon adı geçiyor. Burada aslında bir fon değil, bu bir dolandırıcılık. Adının fon olması fon olarak lanse edilmesi bizim mevzuatımızdaki bir yeri kapsamıyor” diye konuştu.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...