Tgrt Haber

SSK ve Bağkur’lular zamlarına kavuşuyor! Emekli maaş farkı ödemeleri başlıyor

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
06 Şubat 2024 09:27 - Güncelleme : 06 Şubat 2024 09:29
SSK ve Bağkur’lular zamlarına kavuşuyor! Emekli maaş farkı ödemeleri başlıyor
emekli zammı,emekli farkı,,SSK,Bağ-Kur,maaş

SSK ve Bağkur emeklisinin zam farkı için beklenen gün geldi çattı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan maaş fark ödemeleri ile ilgili olarak bugünü işaret etmişti. Ödeme takvimine göre işçi emeklisi 11,68’lik ek zam farkını bugün hesaplarda görecek.

SSK ve Bağkur’luların zamlarının memur emeklilerinin artışıyla eşitlenmesiyle birlikte ödeme takvimi netlik kazanmıştı. Milyonlarca Bağkur ve işçi emeklisi maaşlarının zam farkı ödemelerini bugün itibariyle alacak.

EMEKLİNİN EK ZAM FARKI ÖDEMESİ HESAPLARA GEÇİYOR

Maaş zamlarının 11,68’lik ek zam farkı ödemeleri başlıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan 6-7 Şubat tarihinde ödemelerin yapılacağını söylemişti. SSK emekli maaşı fark ödemeleri bugün itibariyle hesaplarda olacak. Bağ-Kur emeklisinin ek zammı da yarın itibariyle hesaplara geçecek.

MEMUR EMEKLİSİ ZAM FARKINI ALDI

Yaklaşık 2,5 milyon memur emeklisinin maaş zam farkı 26 Ocak’ta ödenmeye başlandı. Bakanlık toplam ödeme fark tutarını 19,3 milyar TL olarak duyurmuştu.

SSK VE BAĞKUR’LUYA EŞİTLEME ZAMMI YAPILMIŞTI

Memur emeklilerine 2024 yılının ilk 6 ayı yani ocak-haziran dönemi için toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı ile birlikte yüzde 49,25’lik zam yapılmıştı.

SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı enflasyon oranıyla birlikte yüzde 37,57’lik artışa hak kazanmıştı. Ancak emeklinin zammının beklentilerin çok altında kalması ile hükümet devreye girmiş, ek zam ile memur emeklisi zam oranına eşitlenmişti. Meclis’e gelen ek zam kararı ile tüm emeklilerin maaşları 11,68 puan artışla yüzde 49,25’e tamamlanmıştı. En düşük emekli maaşı da 7500 liradan 10 bin liraya yükseltilmişti. Karar geçtiğimiz hafta Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Erdoğan 6 Şubat 2024 19:28

Niye en düşük emekli maaşına yansımıyor

Sonraki Haber Yükleniyor...