Tgrt Haber

Sudan'dan Türkiye'ye 100 bin hektar tarım arazisi

13 Ağustos 2021 11:10
Sudan'dan Türkiye'ye 100 bin hektar tarım arazisi
Recep Tayyip Erdoğan,Sudan,tarım arazisi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sudan’ın Türkiye’ye 100 bin hektar tarım arazisi tahsis ettiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan Ankara'da bir araya gelmiş, yapılan basın toplantısında 'işbirliği' ve destek mesajı verilmişti. 

Sudan ile ikili ilişkilerde ve üst düzeyli temaslarda son aylarda yakaladıkları ivmeyi ilerleyen dönemde de sürdüreceklerine dikkati çeken Erdoğan, "Nitekim bugün bu anlamda önemli kararlara imza attık. Yüksek Düzeyli Stratejik Ortaklık Konseyi altında görev yapan bakanlıklar arası komisyonlarımızın ve karma ekonomik komisyonun faaliyetlerini canlandırmaları hususunda mutabık kaldık. Özellikle enerji, madencilik, tarım, sağlık, finans, bankacılık, savunma sanayisi ve diğer tüm sahalarda iş birliğimizi ilerletme kararlılığımızı teyit ettik" demişti.

Bu gelişmelerin üzerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sudan’ın Türkiye’ye 100 bin hektar tarım arazisi tahsis ettiğini duyurdu.

Türkiye-Sudan İşinsanları İstişare Toplantısı’nda konuşan Oktay, Türkiye tarafından işlenecek tarım arazileriyle ilgili kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan’ın dünkü görüşmesinde alındığını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...