Tgrt Haber

Suudi Arabistan Türk Merkez Bankası'na 5 milyar dolar yatıracak

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Reuters
22 Kasım 2022 15:35 - Güncelleme : 22 Kasım 2022 17:05
Suudi Arabistan Türk Merkez Bankası'na 5 milyar dolar yatıracak
suudi arabistan,tcmb,mevduat

Suudi Arabistan, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'na 5 milyar ABD doları tutarında para yatırmak için görüşme yaptıklarını açıkladı. Daha önce de Azerbaycan benzer bir girişimde bulundu. Suudi Arabistan Maliye Bakanlığı Sözcüsü TCMB'de 5 milyar dolarlık bir mevduat hesabı için görüşüldüğünü ilan etti.

Suudi Arabistan, Türkiye Merkez Bankası'na 5 Milyar ABD doları tutarında mevduat açmak için girişimlerde bulunduğunu açıkladı. 

AYRINTILAR HENÜZ BELLİ DEĞİL!

Mevduatın ne kadar ve nasıl intikal edeceği açıklanmazken henüz nihai görüşmelerde bulunulduğunun altı çizildi. Ayrıca vadeye yönelik detaylarda yer almadı. Daha önce Azerbaycan Devlet Fonu 1 milyar euroluk mevduat hesabı TCMB nezdinde açılmış, Ağustos 2023 tarihine kadar 1 yıl daha uzatılmıştı.

GÖRÜŞMELER SON AŞAMASINDA

Suudi Arabistan Maliye Bakanlığı Sözcüsü, Reuters'ın sorusuna e-postayla ile yanıt verdi. Yapılan açıklamada "TCMB'ye 5 milyar dolar tutarında mevduat yatırmak için müzakerelerin son aşamasındayız." denildi.

 

Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Bali22 Kasım 2022 22:42

TCMBye parayatırması ülkemizi sahte bir iyileşme görünümüne sokacaktır. Onun yerine İmkb de firma hisselerine yatırması veya doğrudan üretim tesisi yatırımı yapması , Başka ülkelerden yapacağı ithalatı Türkiye'yeçevirmesi bizi ileriye götürür .

ET22 Kasım 2022 15:49

Allah Allah niye ki

Sonraki Haber Yükleniyor...