Tgrt Haber

Takdir ve teşekkür alan öğrencilere müjde: 10 bin 200 TL destek ödemesi yapılacak

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Tgrthaber.com
14 Haziran 2024 15:08 - Güncelleme : 14 Haziran 2024 15:48
Takdir ve teşekkür alan öğrencilere müjde: 10 bin 200 TL destek ödemesi yapılacak

2023-2024 eğitim öğretim yılı sona erdi. Karnelerini alan milyonlarca öğrenci için yaz tatili başladı. Derslerinde başarılı olan öğrencilerde teşvik ödemelerinin sabırsızlığı başladı. Takdir veya teşekkür belgesi alan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine karşılıksız 10 bin 200 TL'ye kadar karne ödülü var. İşte ayrıntılar...

Milyonlarca öğrenci bugün karne​ heyecanı yaşadı. 2023-2024 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle yaz tatili resmen başladı.

Karnelerini alan öğrenciler şimdi de teşvik ödemelerini araştırmaya başladı. Pek çok veli ve öğrenci bu destek ödemesinden faydalanmak istiyor. Bu yüzden destek ödemesinin miktarı ve başvuru adresleri merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ geçen sene ilk ve ortaöğretim öğrencilerine net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerine ise asgari ücret tutarında destek ödemesi yapılacağı müjdesini vermişti. Okulların kapanmasıyla birlikte destek ödemeleri yeniden gündeme geldi.

Takdir ve teşekkür alan öğrencilere müjde: 10 bin 200 TL destek ödemesi yapılacak - 1. Resim

TAKDİR VE TEŞEKKÜR ALANA KAÇ PARA YATIRILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen yılki açıklamalarına göre; takdir ve teşekkür belgesi alan öğrencilere asgari ücretin yüzde 60'ı kadar destek ödemesi yapılacak. Bu oran 10 bin 200 TL'ye tekabül ediyor.

Takdir ve teşekkür alan öğrencilere müjde: 10 bin 200 TL destek ödemesi yapılacak - 2. Resim

KARNE PARASI BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Her yıl 2 kez verilen başarı teşvik paketinde ödemeler ilk dönemin sonunda ve yaz tatilinde yapılıyordu. Başvurular ise öğrencilerin yaşadığı ilin sosyal yardımlaşma ve dayanışma dernekleri üzerinden gerçekleştiriliyordu.

Ancak bu sene konuya ilişkin herhangi bir duyuru yapılmadı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından da resmi bir açıklama gelmedi. Programa ilişkin resmi duyuru yapıldığında haberimize eklenecektir.

Kaynak: Tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...