Tgrt Haber

Taksilerde 10 TL tartışması: Müşteri de şikayetçi taksici de

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
16 Aralık 2022 13:21 - Güncelleme : 16 Aralık 2022 15:25
Taksilerde 10 TL tartışması: Müşteri de şikayetçi taksici de
taksi

Adrese taksi çağıran müşterilerden taksimetreye ek olarak 10 TL alınması, taksiciler ile müşterileri karşı karşıya getirdi. Vatandaşlar alınan farka tepki gösterirken, durumdan muzdarip olduklarını belirten taksiciler ise taksimetreye zam yapılarak sorunun ortadan kalkacağını belirtiyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan karar, müşteriler ile taksiciler arasında gerginliğe sebep oldu. Söz konusu karar doğrultusunda, adrese taksi çağıran müşterilerden taksimetrede yazılan ücrete ek olarak alınan 10 TL tepkilere yol açtı.

UKOME'nin taksimetreye zam yapmadığını, adrese taksi çağırılması durumunda 10 TL ek ücret alınması kararı verdiğini belirten bazı taksiciler şöyle dedi:

"ZAM GELSEYDİ BU SORUN YAŞANMAZDI"

“Biz UKOME’nin artan maliyetler nedeniyle taksimetre ücretine zam yapmasını beklerken, taksimetreye zam yapmadı. Böyle yalandan yere bizi oyalayarak vatandaşlarla yüzgöz ediyorlar. Biz de iki arada bir derede kalıyoruz. Taksimetre ücretine zam yapılsaydı bu sorunlar yaşanmayacaktı, vatandaş taksimetrede yazılanı görecek ve kafasında soru işareti olmayacaktı.

"UKOME VATANDAŞLA BİZİ KARŞI KARŞIYA GETİRDİ"

Fark isteyince ister istemez tepkilerle karşılaşıyoruz. UKOME vatandaşla bizi karşı karşıya getirdi. Bu durumdan vatandaş kadar biz de muzdaribiz, şikayetçiyiz. Taksici esnafı zaten zor ayakta duruyor. Son aylarda akaryakıta, lastiğe ve diğer maliyetlere gelen zamlar nedeniyle zaten para kazanamıyoruz. Zor durumda olan vatandaş, bunu söylediğimizde bize patlıyor. Vatandaş da mağdur, biz de mağdur oluyoruz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...