Tgrt Haber

Taliban trilyon dolarlık madenlerin sahibi oldu

18 Ağustos 2021 17:16
Taliban trilyon dolarlık madenlerin sahibi oldu
taliban,,maden,,lityum,,dolar,

Taliban tarafından kontrolü ele geçirilen Afganistan'ın yaklaşık 1 trilyon dolar değerindeki maden yatakları üzerinde oturduğu ortaya çıktı. Ayrıca iklim kriziyle mücadelede hayati önem taşıyan lityumun en büyük yataklarından birinin ülkede olduğu belirtiliyor.

Kısa süre önce Taliban’ın kontrolüne geçen Afganistan’ın 1 trilyon dolar değerinde önemli maden yataklarına sahip olduğu ortaya çıktı.

20 yıldır ABD işgalinde olan ülkenin ABD'li askeri yetkililer ve jeologlar tarafından yaptıkları araştırmalar sonucunda demir, bakır ve altın gibi değerli mineral kaynaklarına sahip olduğu ortaya çıkarıldı. Ayrıca Afganistan’ın nadir toprak minerallerine de ev sahipliği yaptığı belirtilirken, dünyanın en büyük lityum yataklarından birinin de ülkede olduğu ifade edildi.

İKLİM KRİZİYLE MÜCADELEDE HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Az bulunan bir bileşen olan lityumun şarj edilebilir pillerde kullanılmasının iklim kriziyle mücadele için hayati önem taşıdığını vurgulanıyor. Uluslararası Enerji Ajansı ise küresel lityum, bakır, nikel, kobalt ve nadir toprak elementlerinin arzının hızla artması gerektiğini, aksi takdirde dünyanın iklim kriziyle mücadele girişiminde başarısız olacağına dikkat çekiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...